ACSI FreeLife

Menu

Blokkades op Franse snelwegen

De Franse boeren geven hun strijd nog niet op. Voor vandaag, dinsdag 28 juli, zijn er opnieuw blokkades aangekondigd, meldde de Verkeers Infomatie Dienst gisteravond. Boeren gaan protesteren op de route vanaf Luxemburg naar Frankrijk.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Traffic jam near Aachen

De VID raadt Nederlandse automobilisten op weg naar het zuiden morgen daarom af de route via Luxemburg te kiezen.

Lange files verwacht

De boerenvakbond heeft aangekondigd de A31 te gaan blokkeren. Er worden lange files verwacht. Ook op de A4 en RN4 zal het verkeer worden gehinderd bij Phalsbourg. Na een maandag vol blokkades volgt dus opnieuw een vervelende dinsdag. En de boeren lijken er nog niet te zijn: ook op andere wegen blijft de kans op blokkades eveneens groot.

Zo blijf je op de hoogte

Klik hier voor een link naar de website van de Verkeers Informatie Dienst. Die pagina wordt geupdate over de laatste stand van zaken. Als je op het punt staat te vertrekken voor een vakantie in Frankrijk is het raadzaam deze website even te checken voor de laatste stand van zaken. ACSI FreeLife wenst je in ieder geval een goede, veilige rit toe.

Waarom zijn de boeren boos?

De boeren protesteren tegen de lage prijzen die ze krijgen voor hun vee. Franse veeboeren beleven de ernstigste crisis in dertig jaar tijd. De Europese steunmaatregelen voor landbouw zijn in afgelopen tien jaar afgeschaft. Er zijn geen minimumprijzen meer en overschotten worden niet meer opgepot. Ook is de concurrentie uit Midden- en Oost-Europa groot.

Eén op de tien veeboeren staat op de rand van bankroet. Het gaat om tien procent van circa 25.000 boerenbedrijven. De veehouders vertegenwoordigen ongeveer de helft van de totale Franse landbouw en veeteelt.

Bron: VID, ANP

Praat mee

Praat mee: Blokkades op Franse snelwegen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht