ACSI FreeLife

Menu

Bisous de Bretagne, bekijk hier alle vlogs

Kampeerders Nathalie en David ontdekken met hun Blacksheep Van de mooiste plekken in Bretagne. In de vlogserie Bisous de Bretagne (Kusjes uit Bretagne) nemen ze ons in vijf afleveringen mee op hun reis die je hieronder één voor één kan bekijken.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Bretagne_vlogeserie Bisous de Bretagne_Nathalie en David

Aflevering 1: Saint-Cado

David en Nathalie belanden in het zuiden van Bretagne in Saint-Cado. Dit is een schattig kustplaatsje gesticht door de gelijknamige heilige die oorspronkelijk uit Wales kwam. Als ze toevallig op een ACSI-camping stuiten besluiten ze er een paar dagen met hun camper te blijven. Ze worden rijkelijk beloond want Saint-Cado is echt een geschenk.

Aflevering 2: Saint-Gildas-de-Rhuys

Wat is er nou fijner dan wakker worden aan zee in je eigen Blacksheep van? David en Nathalie verkennen het schiereiland Saint-Gildas-de-Rhuys. Ze beklimmen de Butte de Cesar, waar ze een prachtig uitzicht hebben op de kust van de Atlantische Oceaan en de Golf van Morhan. De Butte was de plek waar Caesar ooit de beslissende slag tegen de Galliërs gadesloeg. Ook bezoeken ze het kasteel van Suscinio. Dit slot met machtige muren was vroeger de favoriete verblijfplaats van de hertogen van Bretagne.

Aflevering 3: Belle-Île

David en Nathalie pakken de veerboot naar Belle-Île. Het eiland heet niet voor niets zo, met z’n grillige kustlijn, prachtige baaien, stranden en pittoreske vissersdorpjes. Het is al eeuwen een inspiratiebron voor schilders als Monet. Het was ook het favoriete vakantie-oord van de befaamde actrice Sarah Bernhardt.

Aflevering 4: Mor Bihan

Met een Blacksheep camper moet je natuurlijk naar Carnac, waar je de zwarte schapen ziet grazen tussen de enorme menhirs uit het verre verleden. David en Nathalie maken ook vanuit het idyllische vissersdorpje Locmariaquer een boottocht op de Mor Bihan, wat in het Bretons ‘Kleine Zee’ betekent. Oesters proeven staat natuurlijk ook op het menu!

Aflevering 5: Van Nantes naar Brest

Nathalie en David hebben de smaak van varen te pakken. Maar nu willen ze het zelf doen. Daarom huren ze bij Nicols voor een paar dagen een boot die je zonder vaarbewijs mag besturen. Best spannend! Ze genieten optimaal van de ‘slow travel’ op het kanaal van Nantes naar Brest.

Praat mee

Praat mee: Bisous de Bretagne, bekijk hier alle vlogs

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht