ACSI FreeLife

Menu

Advertorial: 10 tips voor Lorraine

Heb je er weleens aan gedacht om op weg naar het zonnige zuiden de streek Lorraine (Lotharingen) mee te pakken? Dan is dit je kans om deze authentieke reisbestemming te ontdekken. De streek staat wereldwijd bekend om haar mirabellen specialiteiten en de stad Verdun, symbool van de Eerste Wereldoorlog.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
lorraine

De streek ligt in het noordoosten van Frankrijk. Aan de grens met Duitsland, België en Luxemburg. We geven je een top 10 van absolute aanraders in het gebied.

10 tips voor Lorraine

1

Regionaal Natuurpark van Lorraine

Op de fiets of te voet dwaal je in alle rust over plattelandswegen en gemarkeerde wandel- en fietspaden. Met een beetje geluk ben je getuige van een fascinerend schouwspel: de trekvogels die voorbij vliegen over het Lindremeer en bij het Madinemeer.

2

De stad Verdun

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd in en om Verdun verschrikkelijk gevochten. De omgeving is een uniek openluchtmuseum met veel plekken die nog herinneren aan het slagveld. Het Memorial is het herdenkingsmuseum van Verdun. Ook kun je in de Maasstreek de forten Douaumont en Vaux bezoeken.

3

Parels uit de geschiedenis

In de Westelijke Vogezen (in het zuidwesten van Lorraine) kun je gerust op ontdekkingsreis. Je vindt er het geboortehuis van Jeanne d’Arc in Domrémy-la-Pucelle. Maar ook een Gallo-Romeins amfitheater met 17.000 plaatsen in het charmante dorpje Grand.

4

Kuuroord in belle époque-stijl

In Vittel Spa geniet je van de heilzame werking van het bronwater. Je vindt er de typische architectuur van kuursteden uit de achttiende eeuw met een casino, een renbaan en golfbaan. De stad ademt de belle époque-stijl (typerende stijl uit ‘het mooie tijdperk’).

5

Bergkamroute

De route slingert vanuit de dalen tussen de dennen tot aan de bergkammen van het Gebergte de Vogezen. Het uitzicht vanaf de toppen van de Vogezen is adembenemend.

6

Vorstelijke haltes

Vorstelijk genieten kun je in de Franse tuin en het landschapspark van het kasteel van Lunéville. Vlakbij ligt Baccarat, waar een andere wereld van verfijning zich openbaart. Daar vind je namelijk een kristalfabriek. In de voormalige directeurswoning is een museum.

7

Pont-à-Mousson

Een innemend provinciestadje met een aan papier-maché gewijd museum. Een industrie die de stad bekendheid en voorspoed schonk voordat het plastic de wereld veroverde. Verder staat Pont-à-Mousson bekend om de smelterij van de laatste actieve hoogoven van Lorraine. Sinds 1870 verspreidt Saint Gobain putdeksels over de hele wereld met het opschrift ‘Pont-à-Mousson’. Vanaf het station heb je een bijzonder uitzicht op de hoogovens.

8

Metz

In Metz vind je hedendaagse kunst in het hypermoderne Centre Pompidou Metz. Ieder jaar is er een grootschalig, origineel programma. Nu zijn er twee exposities. Eén over de fascinatie voor natuurkrachten en de expositie ‘Musicurus’met 40 vooraanstaande werken uit de collectie van Centre Pompidou Parijs.

9

Amnéville-les-Thermes

Op 30 minuten van Metz ligt dit spastadje. Er zijn drie kuurcentra en het stadje heeft de grootste dierentuin van Europa. Ook kun je er indoorskiën en is er een bomenparcours. Villa Pompéi wordt gezien als topspa. Daar kun je ontspannen in Romeinse sferen.

10

Sarreguemines

De stad ligt aan de Duitse grens. Je maakt er grensoverschrijdende fietsroutes langs het Frans-Duitse Saarkolenkanaal. Op je tocht kom je langs twee museu die aan aardewerk gewijd zijn.

Kijk op Reizeninlorraine.nl, een website van het Comité Régional du Tourisme van Lorraine.

Foto: B. Jamot

Praat mee

 1. WB

  Beschrijf eens een paar mooie route door het gebied met de daarbij aanwezige campings

  Reageer
  0
  0
 2. J

  Ja dat lijkt mij ook een prachtige omgeving
  . Ik had ook graag hier meer informatie formatie van.
  Josephina.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Advertorial: 10 tips voor Lorraine

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht