ACSI FreeLife

Menu

6 x wegdromen naar Bretagne

Romantische stadskernen, historische kastelen en kerken, ongerepte kuststroken en overal waar je met je caravan of camper rijdt een prachtig landschap. Met deze 6 tips voor Bretagne laten we je alvast wegdromen naar deze fijne Franse regio.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

1 Brignogan-Plage
Dit vissersdorp met 740 inwoners in het noordwesten van Bretagne heeft prachtige witte zandstranden. Cafés en restaurants zijn er in overvloede. Bekijk zeker de vuurtoren Phare de Pontusval en de menhir Men-Marz, een ruim acht meter hoge rots.

2 Huelgoat

De gemeente Huelgoat ligt middenin het natuurpark Armorika aan de voet van Mont d’Arrée. De hele omgeving wordt gedomineerd door bossen en spectaculaire rotspartijen. Vanuit Huelgoat loopt een mooie weg langs markante granietmassieven. De hele regio is ideaal om te wandelen.

3 Presqu’île de Crozon

Schiereiland Crozon staat vooral bekend om zijn spectaculaire rotskust en mooie stranden. Langs de hele kust loopt een wandelpad. Uitgesproken schilderachtig is het door rotsen omgeven strand Île de Vierge, bereikbaar via de kustwandelroute en per boot.

4 Locronan

Deze gemeente tussen schiereiland Cap Sizun en de uitlopers van Montagne Noire staat vanwege het historische stadsbeeld bekend als een van de allermooiste dorpen van Frankrijk. Er is geen nieuwbouw te vinden tussen alle granieten huizen uit de zestiende tot achttiende eeuw, rijkelijk versierd met bloemen. Een absolute must.

5 Cap Sizun

Dit 30 kilometer lange schiereiland steekt vanuit Douarnenez de Atlantische Oceaan in. Pointe du Raz, het uiterste puntje van Cap Sizun, is de meest westelijke punt van het Franse vasteland. Op een rots net uit de kust staat de vuurtoren Phare de la Vieille, waar de golven spectaculair op breken.

6 Quimper

Aan de rivier Odet ligt dit oudste stadje van Bretagne, op zo’n vijftien kilometer van de Bretonse zuidkust. In het historische hart wemelt het van de prachtige bouwwerken, waaronder aardig wat vakwerkhuizen. In de kleine winkeltjes en etablissementen kun je fijn shoppen en eten.

Bretagne in ACSI FreeLife 6-2017

De Atlantische Oceaan beukt op volle kracht tegen de kust van Bretagne, dat als een schiereiland uitsteekt in zee. Kampeerders maken hier kennis met de ongetemde kracht van de natuur, en stenen getuigen van een oeroude cultuur. We hebben maar liefst 7 campings en 4 camperplaatsen voor je opgezocht vanwaar je uitzicht hebt op de Atlantische Oceaan.

bestel magazine

Bron: MPS

Praat mee

Praat mee: 6 x wegdromen naar Bretagne

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation