ACSI FreeLife

Menu

5 tips: Langs de Atlantische Kust

Oui Oui, La France. Het Bourgondische leven, de mooie dorpjes en de oneindige landschappen. Wij begrijpen wel waarom het nog altijd het populairste kampeerland onder Nederlanders is.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Atlantische Kust

ACSI FreeLife neemt je mee op een ontdekkingstocht langs de Atlantische kust, ten zuiden van Nantes, en geeft je vijf belangrijke tips mee.

5 tips: Langs de Atlantische Kust

1

Wijnfestijn

Deze tip staat op nummer 1, en mag dan ook niet ontbreken wanneer je in Frankrijk aan de Atlantische Kust bivakkeert: geniet van een goed glas wijn. De Bordeaux is natuurlijk vooral bekend om haar gelijknamige wijn. Als je een autonome camper hebt en lid bent van de France Passion kun je gratis overnachten bij boeren die een deel van hun land openstellen. Zo leer je gelijk alles wat je nog niet wist over wijn. Hmmmm…

2

Dune de Pilat

Ten zuidwesten van Bordeaux ligt Dune de Pilat, de grootste zandduin van Europa. Een aanrader aan de Atlantische Kust, maar wel een flinke klim. Het is in de hete middagzon in de zomer zeker af te raden om die klim te maken. Bovendien is het een stuk leuker om de massatoeristen ’s ochtends voor te zijn, of de klim in de avond te maken, wanneer diezelfde toeristenstroom weer verdwenen is.

3

Atlantische Oceaan

Achter Dune de Pilat is –ie dan: de Atlantische Oceaan. Als het woeste water iets te heftig voor je is, ga dan naar het bassin van Archadon ten noorden van de duin. Op deze 1500 hectare grote binnenzee, verbonden met de oceaan, kun je heerlijk surfen, kitesurfen, jetskiën en kanoën. Ook zijn er verschillende binnenmeren lang de Côte d’Argent, voor vakantiegangers die graag wateractiviteiten plannen. Achter de kust komen wandelaars en fietsers aan hun trekken in het bosgebied.

4

Gironde

Weer 150 kilometer noordelijker stuit je op de monding van Gironde. Het is de moeite waard om de veerdienst tussen Le Verdon en Royan te nemen. De overtocht duurt zo’n twintig minuten, het landschap wordt bepaald door de oesterteelt en zoutpannen. Kleine vissersdorpjes en levendige stadjes wisselen elkaar af. Geniet van de Bourgondische, Franse levensstijl.

5

Vive la bicyclette

Zoals het een echte Nederlander betaamt, bestijg je je stalen ros zelfs in Frankrijk. Op Ile de Ré hebben de Fransen deze gewoonte allang van ons overgenomen, en overal kun je dus ook gemakkelijk fietsen huren. Maar ook bijvoorbeeld het havenstadje La Rochelle verken je het best op de fiets. Sportief én relaxed tegelijkertijd!

Deze tips zijn naar aanleiding van een prachtig reisverhaal langs de Atlantische Kust. Dit verhaal lees je natuurlijk in ons magazine, ACSI FreeLife 7-2015. Te koop in de winkels, maar ook gemakkelijk te bestellen via deze site!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: 5 tips: Langs de Atlantische Kust

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht