ACSI FreeLife

Menu

Origineel: Kamperen in Finland

Wat hebben rendieren, sauna’s en meren met elkaar gemeen? Je vindt ze allemaal in Finland.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Kamperen in Finland

Rust, ruimte, natuurschoon, maar ook een hip nachtleven en sportieve activiteiten. Kamperen in Finland is een bijzondere ervaring.

Kamperen in Finland

Dat we geheel vrijwillig naar dit – voor veel kampeerders onbekende – land met een caravan reizen, Is voor sommige kampeerders moeilijk te begrijpen. “Met vier kleine kinderen?”, klinkt een verbaasde kampeerder. We zijn drie weken in Finland onderweg en leren zo een land kennen waarvan de verlaten landschappen en grimmige schoonheid zowel beangstigend als fascinerend zijn.

Mens of eland?

Afgezien van het gebied rondom Helsinki bestaat Finland vooral uit rotsen, water en bossen met hier en daar een eland, of een mens. Hoe verder je naar het noorden rijdt, hoe dunner bevolkt het land is. Heel veel mensen vind je er niet, je vindt er vooral ruimte en rust. Er wonen slechts zestien mensen per vierkante kilometer. Ter vergelijking: in Nederland wonen gemiddeld 450 mensen op een vierkante kilometer.

Land van contrasten

Finland is een land van contrasten. Je hebt het gebied rond Helsinki, waar bijna een miljoen mensen wonen. Geasfalteerde wegen bepalen in dit gebied het gezicht. Zo heeft een camping in het stadsdeel Vuosaari een stedelijke uitstraling, terwijl je 220 kilometer verder naar het noordoosten echt het authentieke Finland vindt. Hier zijn talloze meren, waar je heerlijk over het water kunt glijden met een kano.

In dit gebied kun je ook ervaren hoe het is om een Fin te zijn. Je kunt namelijk verblijven in een ‘cottage’, zoals de Finnen zelf ook doen. De meeste cottages hebben ook een sauna, deze vind je namelijk in bijna elk huishouden in Finland terug.

Meer tips en informatie vindt je in het uitgebreide reisverhaal over onze rondreis door Finland in het december/januari 2014 nummer van ACSI FreeLife magazine. Bestel hem hier.

bestel magazine

Praat mee

 1. AJ

  kamperen in Finland kun je zelf zo leuk maken als je wilt: je kunt heerlijk vrijstaan, maar ook een camping opzoeken: een eenvoudige of een beter geoutilleerde> Finland is een heerlijk land om door te rijden, rustig, prachtige natuur en aardige mensen.

  Reageer
  0
  0
  1. B

   Wij zijn van plan om in het voorjaar naar Finland te gaan. Je mag overal met je camper overnachten begreep ik.
   Maar ik las ook als je de omgeving niet kent, dat het geen aanrader is.
   Wat is de reden hiervan; wilde dieren of criminele activiteiten.
   Wij zouden graag in de nabijheid van de Russische grens naar boven trekken.
   Zou u mij hierover meer kunnen vertellen met uw ervaring?

   Groetjes,
   Jan en Rinske

   Reageer
   0
   0

Praat mee: Origineel: Kamperen in Finland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht