ACSI FreeLife

Menu

Fietsen over de groene wegen van Girona

Lance Armstrong wist, in Girona kun je het hele jaar door fietsen. Daarom had hij in de stad een huis om zich voor te bereiden op de Tour de France. Veel wielerprofs volgden zijn voorbeeld. Redacteuren Rosanne en Katinka traden in de bandensporen van de professionals en kamden de fietspaden in de regio uit.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Sportief als wij (Rosanne en ik) zijn is fietsen als een prof voor ons net te hoog gegrepen. We laten de Pyreneeën daarom als een parelketting achter ons liggen en fietsen vanaf Camping La Salatà in Roses naar L’Estartit. In het dorpje Castelló d’Empúries pakken we de Pirinexus-route op. Het is het oudste plaatsje van de Costa Brava dat op deze zaterdagmorgen in februari in diepe slaap ligt. We volgen de route die de moerassen van natuurpark Aiguamolls de L’Empordà doorkruist.

Het moerasgebied is de woonplaats van vogels zoals ooievaars, eenden en reigers. Ook meer exotische exemplaren laten zich weleens zien. Het informatiecentrum in El Cortalet vertelt je er meer over. Een mooie plek om even je benen te strekken. Of om te stoppen bij een spottershut om in alle stilte vogels te kijken. Je moet er wel een stukje voor van de route afwijken. Volg daarvoor de borden richting Mas Gusó.

Ontmoeting met de zee

Al slingerend door oeroude dorpjes en langs fruitboomgaarden komen we steeds dichter bij de bergkam in de verte. Af en toe worden we verrast door een ontmoeting met de zee. Zoals bijvoorbeeld in het charmante dorpje Sant Martí d’Empúries, een middeleeuwse parel. Vroeger een heel belangrijke stad getuige de stadsmuur en het kasteel. We genieten even van de zeewind en fietsen dan het dorpje in. Gezellig terrasjes sieren het centrum.

Fietsen in en rond Girona

We fietsen het dorpje uit en rijden een tijdje evenredig aan de kust. Bij L’Escala buigt de Pirinexus-route weer landinwaarts. De bergkam in de verte is ons kompas voor het zuiden. Tegelijkertijd ook onze bestemming voor deze dag. Benieuwd naar wat er zo bijzonder is aan deze bergkam? In ACSI FreeLife 3-2017 lees je de uitgebreide reportage van onze fietsavonturen in en rond Girona. Met – zoals je van ons gewend bent –  een uitgebreide selectie campings.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Fietsen over de groene wegen van Girona

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation