ACSI FreeLife

Menu

Estland: historische grens van Europa

Het aantal campings in Estland is de laatste paar jaar gestegen en de campingvoorzieningen worden steeds beter. Zo zijn er op steeds meer campings service stations voor campers en wordt het sanitair steeds moderner.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

De identiteit van het land is gevormd door de invloeden van Zweden, Duitsland en Rusland en is door heel Estland volop zichtbaar. Het uit zich in de folklore, de muziek en de architectuur. Op kampeervakantie naar Estland betekent cultuur snuiven en je onderdompelen in een rijke geschiedenis.

Geschiedenis van Estland

Bezoek bijvoorbeeld in het noorden van Estland, aan de Finse golf, de hoofdstad Tallinn. Kamperen in de buurt van deze oude Hanzestad is een bezoek brengen aan de middeleeuwen. Het oude centrum is nog omringd door stadsmuren en daarbinnen vind je gotische kerken, middeleeuwse huizen en oude geveltjes. De oude binnenstad van Tallinn staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Waan je in de 11e eeuw en slenter door de kronkelige steegjes met winkeltjes, restaurantjes en werkplaatsen voor handnijverheid.

Zee en strand

Estland ligt, net als buurland Letland aan zee. Een lange kustlijn kenmerkt het landschap. De meeste campings in Estland liggen dan ook aan zee. Overnacht met je camper of caravan dicht bij een van de vele baaien of zandstranden. Estland is een echt waterland, in het noordoosten ligt het op vier na grootste meer van Europa, het Peipsimeer. Veel watervogels gebruiken dit meer als tussenstop tijdens de vogeltrek. In het zuidwesten ligt de badplaats Pärnu met veel wellnessmogelijkheden.

Kamperen bij 1500 eilanden

Van alle Baltische Staten heeft Estland de meeste eilanden. Maar liefst 1500. Sommige eilanden zijn te bezoeken, bijvoorbeeld voor vogelexcursies of om te kanoën in de omgeving. In het westen van Estland liggen de twee grootste eilanden van Estland: Saaremaa en Hiiumaa. In de zomer staan deze eilanden in het teken van allerlei culturele evenementen. Op beide eilanden vind je verschillende campings en met de ferry zijn ze makkelijk te bereiken.

Er liggen ook vijf door ACSI geïnspecteerde campings in het binnenland zodat je niet per sé de kustlijn hoeft te volgen. Wanneer je met de camper of caravan door het binnenland van Estland reist, merk je meteen hoe veelzijdig het land is. Van natuur in vijf verschillende nationale parken tot cultuur in de stad Tartu met een van de oudste universiteiten van Europa.

Meer informatie

Je kampeervakantie begint bij een goede voorbereiding. VisitEstonia.com biedt uitgebreide informatie over Estland. Campings in Estland vind je hier.

 

Voordelig kamperen in Estland? Word campinginspecteur!

ACSI is op zoek naar enthousiaste inspecteurs om het huidige team te versterken*. Jij kan ‘het gezicht van ACSI’ worden in Estland! Stuur vrijblijvend een mailtje naar freelance@acsi.eu of bel 0488-470432.

Meer informatie over ons inspectieteam kan je hier vinden.

*Je bent in staat om in de periode mei t/m augustus op vakantie te gaan naar Estland en je bent niet ouder dan 65 jaar.

 

 

Praat mee

Praat mee: Estland: historische grens van Europa

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation