ACSI FreeLife

Menu

Op ontdekking in Zuid-Engeland (deel 1)

Steeds imposanter doemen de krijtrotsen van Dover op als de veerboot de kust van Engeland nadert. Ze vormen een indrukwekkende opmaat voor een ontdekkingsreis door Zuid-Engeland.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Zuid-Engeland

Het is altijd verstandig om in Zuid-Engeland met allerlei soorten weer rekening te houden en het kan nooit kwaad – zeker in de buurt van de kust – om een wind- en waterdicht jack met een capuchon bij de hand te hebben. Het weer is hier steevast veranderlijk, maar mild, zelfs in april. Rododendrons en azalea’s bloeien dan alsof het een lieve lust is. Zulke mooie azalea’s heb je waarschijnlijk nog nooit gezien: ze zijn metershoog, soms wel honderd jaar oud en hebben met vuistdikke stammen.

Palmbomen en agaves

De flora van Zuid-Engeland is verrassend. Dankzij de warme golfstroom geven palmbomen en agaves veel plaatsen een mediterraan aanzicht. In het voorjaar kleuren miljoenen kleine wilde boshyacinten hele oppervlakken blauw. Het is een onvergetelijk gezicht.

Gefrituurde kabeljauw in bierbeslag

Gefrituurde kabeljauw in bierbeslag is een smakelijk alternatief voor de vettige fish and chips die je op tal van straathoeken kunt krijgen. Voor bierliefhebbers is Engeland een eldorado, althans voor zover het gerstenat niet lauw wordt geserveerd. Het gebruik wil dat je de eerste ronde zelf aan de bar haalt. Je maakt dan even een praatje en wordt als beleefd gezien. Beide gewoonten kenmerken de eilandbewoners.

Ga ook eens langs Stourhead voor een echte cream tea. Het enigszins kruimelige gebak met boterige room en marmelade met een warme drank is een heerlijke snack en qua calorieën een compleet alternatief voor de middagmaaltijd.

‘Grieks’ vissersdorp

St. Ives is een echte aanrader. Dit vissersdorp ligt op het westelijke puntje van Cornwall en heeft een schilderachtig haventje, een mild klimaat en ‘Grieks licht’ dat al sinds jaar en dag kunstenaars aantrekt. A perfect place to be.

Buckland Abbey

Wie naar Plymouth gaat, kan een uitstap naar Buckland Abbey niet overslaan. Dit klooster komt uit de 13e eeuw en heeft tegenwoordig een zelfportret van Rembrandt in huis. Vanaf het jaar 1580 was het de residentie van Sir Francis Drake. Het verhaal ging de ronde dat deze beroemde zeevaarder en vrijbuiter in 1588 eerst zijn partij bowling uitspeelde voor hij met zijn vloot te water ging en de allang geformeerde Spaanse Armada vernietigend versloeg.

Deel 2

Benieuwd welke Zuid-Engelse hotspots nog meer voorbij komen? Op vrijdag 17 maart lees je in deel 2 hoe de reis verder gaat.

Confidental Infomation