ACSI FreeLife

Menu

Op ontdekking in Zuid-Engeland (deel 2)

Het Zuid-Engelse St. Ives, Buckland Abbey en Stourhead hebben we gehad. Waarheen nog meer? In feite was Dover een goede start. Niet alleen omdat de meeste mensen daar voor het eerst voet aan Engelse wal zetten, maar ook omdat de krijtrotsen en het kasteel echt indrukwekkend zijn.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
Stonehenge

Wie van een stadswandeling houdt, gaat vast naar Salisbury (proef heerlijk caramel-shortbread), Exeter (voor de fraaie kathedraal). Vergeet ook het bezienswaardige Winchester (heerlijke pasteitjes) en het drukke Brighton (prachtige parkeerplekken bij de pier) niet.

Geschiedenisliefhebbers willen wellicht naar het stadje Battle, waar in het jaar 1066 de Slag bij Hastings plaatsvond, of een bezoek brengen aan het mythische Tintagel met het kasteel van koning Arthur.

Stonehenge

Verder is het fascinerende Stonehenge veel meer dan een must see. Deze iconische cirkel van stenen staan al sinds 2300 v. Chr. dicht bij het plaatsje Amesbury en vertelt veel over de geschiedenis van deze regio.

Cornwall en Portsmouth

Het New Forest bij Portsmouth met zijn oorspronkelijke campings valt in de smaak bij natuurliefhebbers. Evenals de ruige moerassen en stranden van Devon en Cornwall en de uitgestrekte stranden van Saunton en Putsborough in het noordwesten.

Overal vind je parken, landhuizen en tuinen. Het fantasierijke Sissinghurst, het half vervallen Nymans, Tintinhull, Montacute, Killerton, Overbecks met tropische planten, Saltram en Nightshayes met zijn enorme moestuin waarvoor ooit twintig tuinmannen zorg droegen.

Bezig met het plannen van een vakantie naar Zuid-Engeland? Op Eurocampings.nl vind je talloze campings in Zuid-Engeland, zodat je op je gemak al deze mooie plaatsjes kunt bezoeken.

Begin gemist? Het eerste deel van het artikel over Zuid-Engeland lees je hier.

Bron: MPS, Tekst: Dominic Vierneisel

Praat mee

Praat mee: Op ontdekking in Zuid-Engeland (deel 2)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation