ACSI FreeLife

Menu

De nationale parken van Noord-Engeland

Als we Noord-Engeland met één woord moeten omschrijven, is idyllisch een goede kanshebber. Op door hekken en oude stenen muurtjes omkaderde weiden dartelen lammetjes. Overal richten knoestige oeroude bomen zich op naar de hemel. Groene velden worden afgewisseld met hoogveen en eindeloze heiden.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Noord-Engeland_schapen

De nationale parken North York Moors en Lake District betoveren je met prachtige landschappen, romantische dorpen en vriendelijke mensen. Bovendien zijn er genoeg fijne campings voor een bijzondere kampeertrip.

Kasteelruïnes

Meanderen beekjes steek je over via aantrekkelijke stenen bruggen. Golven breken op de steile kust, een stukje verderop stuit je opeens op een zandstrand in een verscholen baai. Havens en dorpen ademen de vredigheid van een sprookje. Talrijke klooster- en kasteelruïnes sieren het landschap.

De landschappelijk mooiste regio’s zijn beschermd als nationaal park. In het oosten liggen de North York Moors, een hoogvlakte vol diepe stroomdalen, hoogvenen en heide die tot de Noordzeekust reikt. In het westen, vlak bij de Ierse Zee, ligt het Lake District. Deze streek wordt gedomineerd door een tamelijk ruig berglandschap. De hoogste top, de Scafell Pike, reikt tot nog geen kilometer in de lucht. In de dalen vind je de bezienswaardigheden waaraan de regio zijn naam dankt: vele langgerekte meren.

Let op waar je inrijd met de caravan

Op sommige weggetjes in beide nationale parken is het nadrukkelijk verboden om met je caravan te rijden. Deze stijgen vanuit de lieflijke groende dalen naar rotsachtige hoogtes en zijn akelig bochtig en smal. Ook met een camper kan dit lastig zijn. Borden wijzen je in zo’n geval een alternatieve route.

Pak de fiets

Soms moet je naar een plek die hemelsbreed heel dichtbij is een flinke omweg maken. Tip: zet je caravan of camper zo snel mogelijk op een van de makkelijk bereikbare campings en verken de hoogvlaktes verder met de auto of fiets. Of nog beter: te voet. Door beide nationale parken lopen duizenden kilometers wandelpaden, keurig aangeduid met bordjes.

Campings Noord-Engeland

Benieuwd hoe dit verhaal verder gaat en waar je in Noord-Engeland mooi kunt kamperen? Je leest het in ACSI FreeLife 7-2017.

bestel magazine

Praat mee

 1. BB
  Bart van Buren

  Ons plan is om een rondreis door Engeland en Schotland te maken
  van Dover naar lands end
  en vandaar via Wales naar John o Groos in uiterste puntje Schotland
  vandaar via Edinburgh weer naar Dover
  Heeft iemand nog tips van wat we zeker moeten bezoeken

  Reageer
  0
  0

Praat mee: De nationale parken van Noord-Engeland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation