ACSI FreeLife

Menu

London Underground 150 jaar

Het eerste metrostelsel ter wereld, de London Underground, viert in 2013 de 150ste verjaardag. Woensdag 9 januari is het 150 jaar geleden dat de eerste metro ooit door de ondergrondse tunnel reed tussen Paddington en Farringdon. Om het jubileum te vieren worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zal er bijvoorbeeld op zondag 13 januari een speciale treindienst rijden waarbij een stoomlocomotief en een van de eerste elektrische treinen worden ingezet.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
londonunderground

London Underground

Op 9 januari 1863 maakte ’s werelds eerste ondergrondse passagierstrein gebruik van de London Underground. Op de eerste dag dat het openbaar vervoer beschikbaar was vormde zich lange rijen op ieder station. De lijn bleek een groot succes. In de eerste zes maanden maakten 26.000 passagiers gebruik van de verbinding. Tegenwoordig vervoert de metrolijn gemiddeld drie miljoen mensen per dag.

Verschillende evenementen

Naar aanleiding van het jubileum van de London Underground worden er het hele jaar verschillende evenementen georganiseerd. Zo is in Covent Garden een expositie samengesteld van de 150 posters met het beste design die door de jaren heen op de metro stations te zien zijn geweest. In 1908 ontstond al de eerste grafische poster commissie. In april en oktober zijn er verschillende weekenden waarin er creatieve activiteiten gepland staan in Covent Garden gerelateerd aan het jubileum. Kijk voor meer informatie over de activiteiten op de website van het London Transport Centrum.

Kijk op Eurocampings.eu voor de kampeermogelijkheden in en om Londen. In het volgende nummer van ACSI FreeLife vind je een uitgebreid artikel over de ferry verbindingen binnen Europa. Zo lees je precies hoe je het voordeligst van Nederland naar Engeland reist. Neem een voordelig abonnement en je krijgt het volgende nummer automatisch thuisgestuurd.

Praat mee

Praat mee: London Underground 150 jaar

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht