ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in Noord-Engeland

Een uurtje rijden, een nachtje slapen op licht deinende golven en bij ochtendgloren een totaal andere wereld aan je voeten. Een wereld vol adembenemende landschappen, romantische kastelen en knusse stadjes. Kamperen in het noorden van Engeland, why not?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Kamperen in Noord Engeland

‘Keep calm…’, deze opmerking is voor het noorden van Engeland niet van toepassing, als zie je het in shops in verschillende gedaantes op allerlei producten. Wat ons (Katinka en vriend Erick) namelijk als eerste opvalt in het noorden van Engeland is de kalmte.

Links rijden

Kalmte die het Noord-Engelse landschap uitstraalt, maar ook de kalmte waarmee medeweggebruikers over de wegen rijden. Bijzonder prettig, want mijn handen zijn toch behoorlijk klam van de eerste kilometers links rijden. Ik heb met Erick afgesproken dat hij me er iedere kruising aan herinnert dat ik links moet rijden, een tip die mijn tante (een fervent Engeland-kampeerder) me gaf. Het werkt, al na een paar kruisingen ben ik gewend.

In de kofferbak ligt onze kampeeruitrusting ongeduldig te wachten tot ze in gebruik wordt genomen. Het val met op dat auto-caravancombinaties en campers hier niet vreemd zijn, we komen regelmatig Britse kampeerders tegen. Groot-Brittannië is dan ook de bakermat van het kamperen. De eerste caravan ooit zag er in 1884 het levenslicht. Kinderboekenschrijver Gordon Stables gebruikte zijn Wanderer om mee rond te trekken voor zijn plezier.

Navigatie

Als je in zijn voetsporen wilt treden en met je caravan of camper de oversteek maakt, is het wel aan te raden om een navigatie te gebruiken waar je de maten van je voertuig in kunt voeren. De korste weg naar de bestemming levert adembenemende landschappen op, maar ook smalle weggetjes met aan weerszijden eeuwenoude opgestapelde stenen die de grenzen markeren. Wordt spannend als je daar met je caravancombinatie rijdt en een tegenligger tegenkomt.

We starten onze ronde door het noorden van Engeland in Newcastle upon Tyne, waar we vanaf IJmuiden naar toe zijn gevaren. Slapen op een boot is een relaxed begin van de vakantie. Tenminste als de Noordzee zich een beetje gedeisd houdt. Vanaf Newcastle rijden we richting het Lake District. Een ritje van ongeveer 2 uur en 15 minuten. Benieuwd naar wat we onderweg allemaal tegenkwamen? Je leest het uitgebreide reisverslag inclusief suggesties voor restaurants, campings en camperplaatsen in ACSI FreeLife 7-2016.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Kamperen in Noord-Engeland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht