ACSI FreeLife

Menu

Winterpret in Europa-Park

Europa Park in het Zuid-Duitse Rust is de enige plek waar je Europa in één dag bekijkt. Tenminste als dat lukt. Met 100 attracties en 23 uur aan shows, valt het niet mee. Redacteuren Rosanne en Katinka waagden een poging in de winter en kampeerden onder de achtbanen. Winterpret gegarandeerd.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Het is winter, maar met een graad of 14 doet de temperatuur anders vermoeden. Totdat we het Europa Park betreden, want daar lijkt het alsof speciale koudekanonnen zijn ingezet om ons te verleiden de geurige glühwein en versgebrande, warme kastanjes te kopen. Links en rechts van de promenade (Deutsche Allee) die ons het park in leidt, zien we kraampjes met kerstversieringen en sfeervolle lichtjes. We kijken nu al onze ogen uit en moeten ons inhouden niet te rennen naar de eerste de beste attractie.

Winterpret in de achtbaan

Waar zullen we eens beginnen? Italië, Frankrijk of Rusland? We komen uit in de rij van de Franse achtbaan Euro-Sat, een achtbaan in het donker. Om je alvast in de juiste sfeer te krijgen, hoor je doorlopend een flitsend muziekje. Je kunt er tijdens het wachten ook voor kiezen om via de Europa Park-app een spelletje te spelen. Er wordt aangegeven hoe lang de wachttijd bedraagt en er wordt alles aan gedaan om het wachten zo aangenaam mogelijk te maken. Eenmaal in de achtbaan stijgt de spanning. Wat gaat er gebeuren? Het is pikkedonker, maar af en toe zie je door de verlichting de astronauten aan het werk. Eenmaal boven, razen we in sneltreinvaart weer naar beneden. Bij iedere bocht verrast door een nieuwe setting. Een mooi begin van een dag winterpret.

Winterpret op de camping

Het goede nieuws is dat je op het Camp Resort kunt kamperen onder de achtbanen. De camping is ook in de winter geopend. Extreem groot zijn de kampeerplekken niet, maar prima toereikend voor een paar nachtjes. Je kampeert net naast het park, binnen vijf minuten sta je bij de ingang.

In het uitgebreide artikel in ACSI FreeLife 8-2016 lees je meer over de winterpret die je kunt beleven in Europa Park.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Winterpret in Europa-Park

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation