ACSI FreeLife

Menu

Winterkamperen in Kitzbüheler Alpen

Winterkamperen?! We zijn ondertussen gewend aan de vragende gezichten van mensen die zich niet kunnen voorstellen wat daar nu leuk aan kan zijn. Maar geloof ons: leuk is het. Heel leuk zelfs.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

Zo dacht ook het merendeel van onze nieuwsbrieflezers erover. 80 van de 140 stemmers op onze poll gaven aan in de winter te gaan kamperen. De overgrote meerderheid. ACSI FreeLife laat met een inspirerend reisverslag over de Kitzbüheler Alpen zien waarom steeds meer mensen er in de winter op uit trekken om te kamperen in de sneeuw.

Dagje FieberbrunnWinterkamperen

Laten we een dagje in Fieberbrunn in Tirol als voorbeeld nemen. Camping Tirol Camp daar is prachtig, met wellnessfaciliteiten, sauna en huurbaden. Het begint al bij het ontbijt: verse broodjes in alle smaken en vormen. De verwarming blijft ’s nachts op de laagste stand, en terwijl de koffie ’s ochtends staat te pruttelen is de caravan in een paar minuten aangenaam warm. Door het raam kun je de ijspegels aan de caravan van de buren zien hangen.

Na het ontbijt gaan de kinderen naar de skischool en kunnen de ouders zich zorgeloos vermaken op de piste of met een wandeling door het fraaie winterlandschap.

Pillerseetal

Fieberbrunn ligt in de Kitzbüheler Alpen en hoort bij de vakantieregio Pillerseetal. Het sportieve aanbod is hier enorm. Voor skiërs is er ruim 1000 kilometer piste, voor langlaufers ongeveer 600 kilometer. Als je graag steeds op andere plekken gaat skiën of langlaufen, schaf je het best de Kitzbüheler Alpen All-Star Card aan. Die geeft toegang tot tien prachtige skigebieden, onder meer de Wilder Kaiser en het Brixental, maar ook Saalbach-Hinterglemm, gletsjer-skigebied Kitzsteinhorn in Kaprun en St. Johann in Tirol. Alles om de hoek en snel bereikbaar.

Uitstapje waard

In de omgeving liggen veel mooie bestemmingen. Kitzbühel zelf bijvoorbeeld, is een uitstapje waard. Daar is de hele winter iets te doen, zoals een gezellige grote kerstmarkt en sportwedstrijden op de beroemde Hahnenkamm. Ook met slecht weer hoef je je er niet te vervelen. Bezoek bijvoorbeeld het Swarovski-museum in Wattens, of de open kaasmakerij in Kirchdorf, de stokerijen in Fieberbrunn of de fabrikant van kruipdenolie in St. Ullrich aan de Pillersee.

Het best verstopte skigebiedWinterkamperen

Hou je meer van een rustige wintervakantie? Dat kan ook. De pistes rond Fieberbrunn staan niet voor niets bekend als “het best verstopte skigebied” van de Alpen. Voor freeriders zijn er toffe poederafdalingen en diepe sneeuw rond de berg Wildseeloder. Voor meer gematigde skiërs zijn er bij elkaar elf kabelbanen en liften, 35 kilometer piste en tien eet- en drinkgelegenheden.

Langlaufers komen aan hun trekken in Hochfilzen, op 7 kilometer van Fieberbrunn. Hochfilzen ligt op een hoogte van 1000 meter en is hét langlaufcentrum van het Pillerseetal. De piste rond het dorp is 3,5 kilometer lang en een goede binnenkomer. In totaal telt de regio 100 kilometer langlaufpiste waar normaal gezien tot Pasen sneeuw ligt.

Pauze

Tijd voor een pauze? Dat kan perfect ergens aan de piste. In de Kitzbüheler Alpen vind je tal van etablissementen, van groot tot klein. Tip: eettentje Grieseltal aan de langlaufpiste van Waidring naar St. Ulrich, waar ze allerlei regionale lekkernijen serveren. In het zonnetje op het terras met uitzicht over de piste en het winterlandschap – dat valt niet te overtreffen.

Als je genoeg op de lange latten hebt gestaan, kun je je terugtrekken op de camping en lijf en leden laten verwennen in een van de aantrekkelijke sauna’s van het complex. Heel bijzonder: om af te koelen neem je een duik in het bergmeer. Ook de avonden geven een heel nieuwe dimensie aan kamperen. Terwijl de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen, maakt iedereen het zich gemakkelijk in de behaaglijke caravan. Boek erbij, een goed gesprek, glaasje rode wijn: de perfecte afsluiting van een geslaagde dag in de sneeuw.

Copyright: MPS | Tekst: Michael Adler
Fotos: Joachim Negwer; Kitzbüheler Alpen Marketing: Martin Lugger, Hannes Dabernig, Stefan Astner, Simon Oberleitner, Andreas Langreiter, Albin Niederstrasser,
Archiv TVB Kitzbüheler Alpen; Fotolia: Hans-Peter Reichartz, Ars Ulrikusch; Bergbahnen Fieberbrunn; Pillerseetal Tourismus/Andreas Schaad; Tirol Camp Fieberbrunn

Praat mee

Praat mee: Winterkamperen in Kitzbüheler Alpen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation