ACSI FreeLife

Menu

Winterkamperen in Duitsland

Het is misschien nog wat vroeg om over winterkamperen na te denken, maar nu de dagen frisser worden kunnen wel alvast plannen gesmeed worden. Het Duits Verkeersbureau helpt daarbij. Onder de slogan ‘Winterland Duitsland’ heeft het een website gelanceerd met een bundeling van wintersportinformatie.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Winterkamperen in twintig gebieden

Gepresenteerd in vijf overzichtelijke categorieën is informatie te vinden over klassieke winteractiviteiten zoals skiën, langlaufen en sneeuwschoenwandelen, maar ook stoere outdoorbelevenissen zoals overnachten in een iglo, snowkiten op kilometerslange vlaktes en rodelen op natuurbanen. Er worden meer dan twintig wintersportgebieden uitgelicht.

De Duitse wintersport gebieden om te winterkamperen liggen gemiddeld op zes uur rijden. Volgens het verkeersbureau een ideale afstand voor gezinnen met kleine kinderen, een korte wintersportbreak of een spontaan weekendje naar de sneeuw. Het Sauerland ligt bijvoorbeeld op 3,5 uur rijden vanaf Utrecht. De Hartz bereikt u al in ongeveer vijf uur. Het Zwarte Woud neemt 6,5 uur reistijd in beslag en wintersportbestemmingen in de Beierse Alpen liggen op zo’n 7,5 uur rijden.

In opkomst: winterwandelen

Bij sneeuw hoeft u niet meteen te denken aan skiën. Steeds meer Duitse wintersportgebieden ontdekken winterwandelen als duurzaam alternatief voor skiën. Veel plaatsen bieden tochten aan onder begeleiding. Er worden veel wandelroutes geprepareerd voor wandelaars die willen genieten van het winterse landschap.

Kijk voor inspiratie voor uw uitstapje naar de sneeuw op www.germany.travel/winter. Op Eurocampings.eu kunt u kampeerterreinen selecteren die geschikt zijn voor winterkamperen.

Praat mee

Praat mee: Winterkamperen in Duitsland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation