ACSI FreeLife

Menu

Werelderfgoed in Duitsland – deel 2

Met de benoeming van 38 Werelderfgoedlocaties door Unesco staat Duitsland als cultuurbestemming internationaal op de kaart. In deel 1 las je dat het Duits bureau voor Toerisme 2014 heeft uitgeroepen tot jaar van het Unesco-Werelderfgoed.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
wörlitz

Het Duits bureau voor Toerisme heeft acht vakantieroutes uiteengezet die de 38 Werelderfgoedlocaties met elkaar verbinden. ACSI FreeLife zet hieronder een aantal van de Werelderfgoedroutes met campings in de buurt voor je op een rij.

Vakantieroute ‘Kastelen en tuinen’

De Unesco-route ‘Kastelen en tuinen’ in het oosten van Duitsland voert je langs indrukwekkende kastelen en paleizen en landschapsparken waar je je in klassieke sferen waant. Begin- en eindpunt van de 850 kilometer lange route is in Leipzig. Met de camper of caravan kan je er 4-5 dagen over doen, maar je kan je kampeermiddel natuurlijk ook voor langere tijd op een van de campings langs de route zetten.

De Unesco-Werelderfgoedlocaties die je op deze route tegenkomt zijn:

  • Het Muskauer Park aan de grens met Polen. Camping Halbendorfer ligt hier in de buurt.
  • Klassiek Weimar en Tuinenrijk Dessau-Wörlitz. Overnachten kan bijvoorbeeld op camping Bergwitzsee.
  • De paleizen en parken van Potsdam en Berlijn. Rond de hoofdstad van Duitsland overnacht je op een van de vele campings zoals op camping Schwielowsee.

Overnachten kan ook vlakbij de culturele stad Dresden of in Leipzig. Op Eurocampings.eu vind je tientallen ACSI-geïnspecteerde campings in de regio’s Saksen en Brandenburg.

Vakantieroute ‘Levenslust en hoogstaande cultuur’

Iets dichter bij huis is de route ‘Levenslust en hoogstaande cultuur’ uitgezet. De route begint in Frankfurt en loopt door romantische landschappen aan de Rijn. Langs prachtige kastelen brengt de route je naar Aken, de stad van Karel de Grote, en via de Ruhr weer terug naar de Rijn, naar Düsseldorf.

Over een lengte van 550 kilometer kom je langs Unesco-Werelderfgoedlocaties zoals:

  • Natuurgebied Oberes Mittelrheintal met de vele burchten op zonovergoten hellingen. Overnachten kan op camping Schonburgblick.
  • Het Industriecomplex Zeche Zollverein in Essen. Camping Essen Werden ligt in het centrum van de stad.
  • De in rococostijl gebouwde kastelen Augustusburg en Falkenlust in Brühl en de beroemde dom van Keulen en van Aken. Campings in de buurt en meer campings in de regio Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts vind je op Eurocampings.eu.

Meer informatie over Duits werelderfgoed

De acht uitgezette Unesco-vakantieroutes zijn te vinden op de website van het Duits bureau voor Toerisme. Je kan via ‘Mijn reisplanner’ de routes samenvoegen of meer Unesco-Werelderfgoedlocaties toevoegen aan je route en deze net zo kort of lang maken als je wilt.

Er is ook speciale app ontwikkeld waarin alle locaties en andere higlights zijn te vinden. Deze Welterbe-App is voor iedereen te downloaden via Unesco.Germany.travel en alle routes zijn ook via de app te vinden.

Praat mee

Praat mee: Werelderfgoed in Duitsland – deel 2

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht