ACSI FreeLife

Menu

Werelderfgoed in Duitsland – deel 1

Het Duits bureau voor Toerisme heeft 2014 als jaar van UNESCO-Werelderfgoed uitgeroepen. Maar liefst 38 historische gebouwen en stadskernen, belangrijke voormalige industriecomplexen en bijzondere natuurlandschappen in Duitsland zijn door UNESCO aangewezen als Werelderfgoed.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Om al de cultuurschatten te ontdekken zijn er door het Duits bureau voor Toerisme acht vakantieroutes uiteengezet die de 38 Werelderfgoedlocaties met elkaar verbinden. Ook is er een speciale Welterbe-App ontwikkeld waarmee je de UNESCO-Werelderfgoedlocaties multimediaal kan ontdekken. Handig voor onderweg, maar zeker ook leuk om thuis alvast vakantieland Duitsland te verkennen.

Duitsland vakantieland

Als vakantieland staat Duitsland voor Nederlanders sinds een aantal jaar op de eerste plaats. Volgens gegevens van het Duitse Bureau voor de Statistiek brachten Nederlanders vorig jaar bijna 3,2 miljoen vakanties door in Duitsland. Zo’n twintig procent van alle overnachtingen was op campings. Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau, legt uit waarom Nederlanders graag op vakantie gaan naar Duitsland: “Het is veelzijdig, heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is dichtbij.” Bruisende wereldsteden en ongerepte natuur in Nationale Parken zoals de Eifel liggen naast de deur.

Reis door de tijd

Met de benoeming van 38 UNESCO-Werelderfgoedlocaties is Duitsland als cultuurbestemming niet te missen. 2.000 jaar geschiedenis hebben in Duitsland markante sporen nagelaten: stille en toch uitgesproken getuigenissen van culturele prestaties en imposante natuurfenomenen. Ontdek de mooiste Werelderfgoedlocaties: van het schilderachtige Quedlinburg aan de voet van de Harz en het unieke bergpark Wilhelmshöhe tot de romantische Wartburg en de prehistorische paalwoningen aan de Bodensee. Bezoek historische gebouwen zoals de residentie in Würzburg en de dom in Keulen. De Nederlandse en de Duitse Waddenzee vind je gezamenlijk op de Werelderfgoedlijst.

Werelderfgoed-app

Met de nieuwe UNESCO-Werelderfgoed-app maak je zelf een reis door de tijd langs alle UNESCO-werelderfgoedlocaties, routes en vele andere highlights. Maak kennis met de boeiendste steden en mooiste natuurlandschappen. De Welterbe-App is voor iedereen te downloaden.

Vakantieroutes langs UNESCO-Werelderfgoed

De acht routes langs de Werelderfgoedlocaties die het Duits bureau voor Toerisme heeft uiteengezet kan je via de app heel makkelijk digitaal verkennen. Het mooiste is natuurlijk om de Werelderfgoedlocaties met de auto en de caravan of de camper daarna zelf te ontdekken. De routes verbinden de 38 UNESCO-Werelderfgoedlocaties met een groot aantal andere toeristische attracties in Duitsland.

ACSI FreeLife zet in deel 2 een aantal van de Werelderfgoedroutes met campings in de buurt voor je op een rij.

Praat mee

Praat mee: Werelderfgoed in Duitsland - deel 1

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation