ACSI FreeLife

Menu

Wandelen rondom de Duitse Zugspitze

De beklimming van de hoogste berg van Duitsland is een hele uitdaging. Wandel je graag, maar is de top van de 2.962 meter hoge Zugspitze in Beieren iets te hoog gegrepen? ACSI FreeLife testte twee alternatieven rondom de berg. Hier alvast een voorproefje.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Na het draaihekje begint het pas echt. Je koopt voor een luttel bedrag een toegangskaartje, maar dan ben je ook meteen in Höllentalklamm. Al na een paar meter word je overvallen door een daverend geraas, want het water perst zich als door een trechter door de nauwe ingang van de kloof. Elkaar verstaan kan niet meer: het bulderende water van de Hammersbach maakt elke conversatie onmogelijk.

Schuimend water

Het water stort zich wit schuimend naar beneden, niet gehinderd door de talloze uitstekende rotsen. De wanden van de kloof rijzen schijnbaar tot aan de hemel, terwijl op veel plaatsen water met donderend geraas naar beneden stort. Het water lijkt overal vandaan te komen. De weg is kletsnat, maar goed begaanbaar. Lastiger is de constante waternevel – sommige slimmeriken hebben daar op gerekend en hebben een paraplu bij zich.

Höllentalklamm

Wie naar de Höllentalklamm gaat, moet zich sowieso voorbereiden op nattigheid. Een regenjack is een eerste vereiste, en waterdichte schoenen zijn ook geen overbodige luxe. In de Zugspitze-regio is deze tocht voor wandelaars echt een must. Geen wonder dat bij Grainau de in 2014 nieuw geopende Camping Resort Zugspitze veel wandelaars trekt. Ook is er een plein met camperplaatsen. Van daaruit is het niet ver naar de ingang van de Höllentalklamm.

Hoe is het om de tocht te wandelen? Welke indrukken doe je op? En wat maak je mee tijdens de tweede wandeling? Je leest het in ACSI FreeLife 5-2016.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Wandelen rondom de Duitse Zugspitze

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation