ACSI FreeLife

Menu

Wandelen in Düsseldorf

Düsseldorf is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en ligt aan de Oostkant van de Rijn. In deze sfeervolle stad vol indrukwekkende gebouwen, kunst en cultuur kan je prima wandelen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
dusseldorf

Onlangs verscheen bij Odyssee Reisgidsen de eerste Nederlandse PDF-wandelgids over Düsseldorf. In deze gids vind je zes wandelingen in en rond de Altstadt. Handig voor als je de stad echt goed wil leren kennen.

Wandeltochten in Düsseldorf

In de Odyssee Reisgids ‘wandelen in Düsseldorf’ worden zes wandelingen beschreven, elk met een eigen karakter.

De eerste twee wandelingen richten zich op de geschiedenis van de stad. De derde wandeling gaat langs brouwerijen en kroegen van de Alstadt. De vierde wandeling toont de indrukwekkende architectuur van de Medienhafen. De vijfde wandeling gaat door het middeleeuwse voorstadje Kaiserswerth met de ruïne van het kasteel van keizer Barbarossa. De zesde wandeling neemt je mee naar de mooiste parken en musea.

De wandelingen variëren van negentig minuten tot maximaal drie uur. Iedere wandeling begint met een korte omschrijving van de route. Ook wordt uitgelegd hoe je eenvoudig naar het startpunt komt met het openbaar vervoer.

Digitale reisgids op maat

Zeven jaar geleden is Odyssee Reisgidsen gestart met het digitaliseren van bestaande reisgidsen. Odyssee geeft reisgidsen uit als PDF. Hierdoor is het mogelijk om via de website je eigen gids samen te stellen. Per pagina betaal je € 0,12. Je kunt het PDF-bestand opslaan op je computer, tablet of smartphone. Zo heb je overal een actuele reisgids op maat bij de hand.

De volledige PDF-gids kost € 9,08 en telt 68 pagina’s. Voor de Paperback versie betaal je € 15,50. Meer informatie: Odyssee-Reisgidsen.nl

Liever dichter bij huis wandelen? In ACSI FreeLife april-mei 2013 bespreken we 26 bijzondere wandelingen in Nederland. Bestel hier een los nummer.

Kamperen bij Düsseldorf

ACSI heeft een aantal mooie campings in de buurt van Düsseldorf geselecteerd die als uitvalsbasis kunnen dienen voor een bezoek aan de stad. Bekijk ze op Eurocampings.eu.

Praat mee

Praat mee: Wandelen in Düsseldorf

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht