ACSI FreeLife

Menu

Wandelen in Duitsland

Kamperen en wandelen, een gouden combinatie. ACSI FreeLife zet de negen mooiste wandelgebieden van Duitsland op een rij, met een uitstapje naar Oostenrijk. Uiteraard kun je er ook nog eens schitterend kamperen!

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Hier verklappen we al vast twee unieke wandelgebieden uit onze met zorg samengestelde lijst van negen prachtige wandellocaties. Voor de hele lijst, inclusief de mooiste campings, lees je ACSI FreeLife Magazine 3-2015. Veel lees- en wandelplezier!

1

Wangerland

De noordkust van Duitsland leent zich in het late voorjaar uitstekend voor een strandwandeling. De zon heeft aan kracht gewonnen terwijl een lentebries fijne zandkorrels laag over het witte strand stuift. En als het aan de frisse kant is – helemaal niet zo erg tijdens een strandwandeling – warm je erna lekker op met een kop thee met een klontje kandij.

Wangerland is gezegend met een 27 kilometer lange kuststrook aan de Noordzee en Waddenzee, met veel rijke natuur. De 180 vierkante kilometer grote idylle wordt gekenmerkt door akkers en weiden met schapen en koeien, windmolens en kleine hoeves, maar je vindt er net zo goed romantische cafés, hippe bars en restaurants.

De uitgestrektheid van de Waddenzee is altijd de moeite waard, ook vanaf Duitse bodem. ’s Zomers zijn er misschien iets te veel toeristen en dagjesmensen voor een ontspannen strandwandeling, maar in het voorjaar is het een waar mekka voor natuurliefhebbers en niet in de laatste plaats vanwege de kenmerkende sterke afwisseling van eb en vloed. In het voorjaar kun je er bovendien veel trek- en watervogels spotten.

2

Weserbergland

Het Weserbergland ligt ver van grote steden en verkeerslawaai. In de groene dalen snuif je pure weidegeur op, wandelend onder de bomen ruik je de frisse boslucht. Authentieke dorpen en vakwerkhuizen nodigen uit tot een pauze of fotomoment, net als de kastelen en burchten langs de route.

Voor de afgifte van het keurmerk ‘kwalitatief wandelpad’ moet er natuur in de directe omgeving zijn, veel te zien zijn en overal goede bewegwijzering staan. Zowel het Weserbergland-pad als het Ith-Hils-pad voldoen ruimschoots aan die voorwaarden.

Het uitkijkplatform Weser-Skywalk alleen al biedt een adembenemend uitzicht over het Wesertal, het Reinhardswald en de heuvelrug Solling. Vanaf de historische uitkijktorens op de toppen heb je een panorama van 360 graden, boven de boomtoppen uit. Ook het vergezicht vanaf de Hohenstein-klippen in Süntel, die aan de zuidelijke rand veertig meter stijl omlaag aflopen, is prachtig.

Op de tachtig kilometer lange Ith-Hils-route speelt de natuur ook de hoofdrol, maar dan gewoon vanaf de grond. Via heuvelpaden wandel je langs indrukwekkende afgronden, grotten en natuurhistorische attracties met een fascinerend kijkje in de geschiedenis van de regio.

Een van de highlights langs het pad is de bizarre rotsformatie Adam & Eva bij Coppenbrügge: vanuit een bepaalde hoek herken je in de grootste van de twee rotsen een zwangere vrouw. Bij Salzhemmendorf stuit je op een merkwaardige ‘waterboom’ die uit een vruchtbare bron opwelt.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Wandelen in Duitsland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation