ACSI FreeLife

Menu

Wandelen in de winter door Duitsland

Wandelen in de winter is goed voor lichaam en geest, dus op naar de sneeuw! Maar, waar vind je die verkwikkende wandelingen?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Wandelen in de winter

De sneeuw knispert onder je laarzen. Verder is het volkomen stil. Zelfs het geluid van auto’s wordt gedempt door de dikke, witte deken die over het landschap ligt. De dennenbomen langs de weg zijn bedekt met een idyllisch laagje sneeuw. Aan de daken van de berghutten hangen ijspegels, her en der fonkelen ijskristallen in het zonlicht. Adem verdampt in de koude winterlucht. Langs de rand van het pad zijn  enkele sporen van hazen en reeën te bespeuren.

Spreekt dit tafereel je wel aan? Ga dan lekker winterkamperen en wandelen in Duitsland.

Drie wandelgebieden

In het december-januari nummer van ACSI FreeLife magazine vind je drie wandelgebieden waarvan de mogelijkheden uitgebreid zijn omschreven. Tot aan de campings en camperplaatsen toe hebben we alles voor je uitgestippeld. Daarnaast vind je nog zeven andere gebieden die weliswaar iets verder weg liggen van Nederland, maar zeker ook het wandelen waard zijn.

Winterberg/Sauerland

Nieuwsgierig geworden? Een tipje van de sluier dan: Winterberg/Sauerland. Op ongeveer drie uur rijden vanaf Utrecht vind je Wintersport-Arena Sauerland, een van de grootste wintersportgebieden van Duitsland. Met zeven premium wandelpaden van in totaal veertig kilometer weet de streek jaarlijks duizenden wandelaars te lokken.

Een zeven kilometer lange wandeltocht begint bij de stadshal. Hier vandaan volg je de weg Am Rad en buig je daarna linksaf de Hesborner Weg in richting Züschen Franzosenkreuz. Als je gewoon de blauwe bordjes volgt, wandel je via de ‘oude weg’ vanzelf naar Züschen en het natuurmonument Dicke Linde. Om aan te sterken kun je terecht in één van de boerencafés in Züschen, waar men nog zelf bakt en een lekker stuk taart klaarstaat.

Meer wandelgebieden vind je in ACSI FreeLife magazine. Bestel het december-januari nummer online of koop hem in de boekhandel vanaf 21 november.

bestel magazine

 

Praat mee

Praat mee: Wandelen in de winter door Duitsland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation