ACSI FreeLife

Menu

Vind je favoriete Duitse hotspot

Met 85 kilometer per uur over een ravijn zoeven. Peddelen over de woeste Donau in Duitsland. Voor adrenalinekampeerders is het soms moeilijk kiezen in Duitsland. Gelukkig heeft het Duitse VVV hier iets op gevonden.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer

De Destinationfinder vermindert jouw keuzeprobleem in vijf simpele stappen. Aan de hand van vijf tegenstellingen als sportief-ontspannend en land-water schuif je het vlaggetje naar jouw gewenste richting. Vervolgens zie je precies welke van de natuurhighlights in Duitsland het beste matchen met jouw persoonlijke voorkeuren.

Duitse highlights

Ben je er nog niet uit? Dan kun je via de knop Meer keuzemogelijkheden nog wat extra opties aanvinken zoals fietsen, wandelen en watersport. Om een idee te geven van wat je kunt verwachten, presenteren we je hier alvast vijf Duitse highlights.

1

Kano-uitdaging

Voor de adrenalinejunkies met lange adem wacht er een mooie kano-uitdaging op de jonge Donau. Je kanoot langs krijtrotsen, ruïnes en kastelen. De 22 kilometer lange kanotocht gaat van Gutenstein naar het sprookjesslot van Sigmaringen.

2

Zipline

Is zo’n wilde kanotocht voor jou niet spannend genoeg? Probeer dan de grootste zipline van Europa nabij de Brockenberg maar eens uit. In miljoenen jaren heeft het water een diepe kloof in de harde rotsen uitgesleten. Bij Thale tot wel 280 meter. Precies daar kun je 120 meter boven de grond bungelen en met 85 kilometer per uur zoef naar de overkant zoeven.

3

Paard en wagen

Beweeg jij je liever niet op eigen kracht voor? Dan kun je in Brandenburg met paard en wagen op pad door het typische stuwwallandschap met heidevelden, beekjes, meren en oeroude bomen van natuurpark Uckermark.

4

Mecklenburgs Merengebied

Als je in de buurt bent van het Mecklenburgs Merengebied in de noord-Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren, kun je niet om het water heen. Kies uit een ontdekkingstocht per kano, zeilboot of vlot. In dit watersportparadijs heb je volop mogelijkheden. Ideaal om even te onthaasten.

5

Sprookjes

Ben jij nog altijd gefascineerd door sprookjes?  In het land van de gebroeders Grimm ga je met een ezel op sprookjestournee door Noord-Hessen. Een gedeelte van deze één- of meerdaagse ezeltour in het midden van Duitsland gaat per kano.

Praat mee

Praat mee: Vind je favoriete Duitse hotspot

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation