ACSI FreeLife

Menu

Vakantie in Ostfriesland

Friesland. Daar hebben ze hun eigen taal en wordt er gespeculeerd over een Elfstedentocht. Maar wij zijn niet de enigen met een Friesland. In Duitsland, net aan de andere kant van de grens met Nederland, bevindt zich Ostfriesland.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Ostfriesland

Een ideaal vakantiegebied voor families en natuurliefhebbers. Een Elfstedentocht houden de Oostfriezen niet, maar verder verschillen ze niet eens heel veel van “onze” Friezen. Sportactiviteiten zoals polsstokspringen doen ze bijvoorbeeld, en ook de taal komt overeen.

Voor ieder wat wils

Al meer dan tweehonderd jaar trekt de Waddenzee in het grensgebied van Nederland en Duitsland veel badgasten. Het schitterende landschap, de gezonde zeelucht, de unieke natuur en het culturele aanbod van het plaatsje zorgt ervoor dat Ostfriesland onverminderd populair blijft onder vakantiegangers.

Voor actieve vakantiegangers is er genoeg te doen in Ostfriesland. De plaatsjes Harlesiel, Bremerhaven en Südbrookmerland lenen zich uitstekend voor watersportactiviteiten als wind- en kitesurfen.

Op cultureel gebied zijn er door het hele gebied musea, molens en andere bezienswaardigheden te vinden. De scheve toren in Suurhusen bijvoorbeeld, die nog een stuk schever is dan zijn beroemdere evenknie in Pisa en zich sinds 2007 de scheefste toren ter wereld mag noemen.

Kamperen in Ostfriesland

Er zijn meer dan genoeg campings in Ostfriesland, voor een aangename kampeervakantie in deze streek. In het magazine van ACSI FreeLife, 6 2015, staat een uitgebreid overzicht van deze campings in dit Duits-Nederlandse grensgebied.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Vakantie in Ostfriesland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht