ACSI FreeLife

Menu

Uitdagend wandelen in de Hunsrück

Ooit gehoord van de Hunsrück? Dit glooiende landschap in het zuidwesten van Duitsland is niet zo bekend. Redacteur Bernd Debus ging er met zijn caravan heen en liet zich verrassen. Een verslag van zijn ervaringen.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Hunsrück wandelen
Hunsrück

“Moeten we hier echt naar beneden?” Ik kijk vol ongeloof naar het onverharde bosweggetje voor ons, dat kronkelend naar beneden in het Ehrbachdal verdwijnt. Het ziet er van hieruit akelig steil uit. Marita, mijn levens- en reismaatje, bestudeert de navigatie nog maar eens en daarna de wandelkaart die in haar schoot ligt. “Ja, volgens de kaart is het een gewone weg”, zegt ze.

Romantische beekdal

Het is ook de enige weg in de hele omgeving, die beneden via een brug over de Ehrbach verder het dal in voert. We kunnen hier natuurlijk ook keren met de caravan en een andere route kiezen. Die hebben we op de heenweg genomen en dat bleek een behoorlijk lange. Voor de terugweg kozen we de route dwars door het bos, die onze navigatie als alternatief bood. Daarmee zouden we zeker een uur reistijd door de Hunsrück winnen. Daar is niks mis mee, maar voor vandaag hebben we genoeg Hunsrück gezien. We hebben net een wandeling achter de rug door de Ehrbachklam. Dit is een romantisch beekdal in the middle of nowhere tussen Mermuth en Hübingen. Schitterend, maar ook vermoeiend. We willen nu alleen maar naar huis. Nou ja, huis: dat is in dit geval de parkeerplaats in het bos bij Udenhausen.

Langgerekte driehoek

Nog nooit van de Hunsrück gehoord? Begrijpelijk. Het laaggebergte is ook niet echt het centrum van de wereld. Misschien krijg je een idee als je een langgerekte driehoek tekent in Duitsland in het gebied tussen de Rijn en de Moezel. De noordelijke punt van de driehoek ligt bij Koblenz aan de Rijn, de zuidelijke bij Bingen aan dezelfde rivier, en de derde ruwweg ter hoogte van de stad Trier, niet ver van de grens met Luxemburg.

Koude Oorlog

Ben jij ook zo benieuwd hoe de reis verder gaat en waarom dit gebied tijdens Koude Oorlog zo belangrijk was voor de Amerikanen? In een tien pagina’s tellend verhaal kom je van alles te weten over dit heuvelachtige gebied in het zuidwesten van Duitsland.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Uitdagend wandelen in de Hunsrück

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation