ACSI FreeLife

Menu

Skiën op de grens

Zin in sneeuw? Pak je camper of caravan en ga naar de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg en de Duitse streek Allgäu voor een grensoverschrijdende wintersportvakantie.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Deze 6 dorpen zijn de ideale uitvalsbasis.

6 keer skiën op de grens

1

Oberstaufen (Duitsland)

Deze gemeente in het Duitse Allgäu telt vier skigebieden met in totaal 40 kilometer pistes, waarbij Skiarena Steibis de meest sportieve is. Verder zijn er 100 kilometer aan langlaufloipes. Leuke winkelstraten en het zwemparadijs Aquaria zorgen voor afwisseling. Oberstaufen is een kuuroord waar je ook terecht kunt voor de zogeheten Schrotsche kuur (een soort dorstkuur waarbij geen andere drank wordt toegestaan dan een halve tot een liter wijn per dag en de patiënten in natte lakens worden gewikkeld).
Campertip: Camperplaats Hochgratblick

2

Au-Schoppernau (Oostenrijk)

Het dal heeft ruim 60 kilometer loipes en op de berg Diedamskopf pistes van alle moeilijkheidsgraden. Voor gepassioneerde snowboarders en freestyleskiërs is het Pleasure Diedamspark the place to be. Vanuit Au-Schoppernau kun je ook de skigebieden Damüls-Mellau en Warth-Schröcken goed bereiken.
Campingtip: Camping Austria Fam. Köb

3

Damüls (Oostenrijk)

Damüls verzekert zijn gasten dat het van begin december tot april sneeuwzeker is. Tot voor een paar jaar werd het plaatsje betiteld als het meest sneeuwrijke dorp ter wereld. Door de aansluiting op het skigebed van Mellau is met meer dan 100 pistes het grootste skigebied van het Bregenzerwald ontstaan.

4

Feldkirch (Oostenrijk)

Dit stadje bij de grenzen van Oostenrijk met Liechtenstein en Zwitserland is geen wintersportplaats, maar een leuke bestemming voor een uitstapje. Het heeft een historisch centrum, galerieën, musea en leuke winkels. In de tijd van de kerstmarkt is Feldkirch bijzonder romantisch. De markt wordt ieder jaar gehouden van eind november tot kerstavond.

5

Bürserberg en Brandnertal (Oostenrijk)

Boven heb je een mooi uitzicht op Bludenz en vijf dalen: het Brandnertal, het Klostertal, het Großes Walsertal, het Walgautal en het Montafontal. Het dorp Bürserberg ligt aan de voet van de hoogvlakte Tschengla en is de uitvalsbasis voor het Brandnertal met mooie hooggelegen loipes en talrijke pistes.

6

Lech en Zürs am Arlberg (Oostenrijk)

Dit skigebied waarvoor alle superlatieven opgaan is toegankelijk met de Arlberg Card. 350 kilometer afdalingen en meer dan 200 kilometer afdalingen door diepe sneeuw. Lech is een wintersportplaats met een hoge dichtheid aan prominenten (zoals ons koningshuis) en buiten de pistes alle mogelijke uitgaansmogelijkheden.

Tekst: MPS

Praat mee

 1. Robert Warnderink Vinke

  Vele jaren ervaring winter kamperen. Nu enkele jaren niet meer. Maar nog steeds geïnteresseerd. Na 50 jaar skiën gezien leeftijd (beiden rond 77) nu alleen nog winterwandelen. ERVARING: wintercamping moet OP HOOGTE LIGGEN: Minimaal 1.000 m. Dan bij slecht weer sneeuw i.p.v. regen!! Met alle mooie aanbiedingen zoek je je wezenloos naar juist DIE gegevens. Iets voor ACSI-site?
  M.vr.gr. Rob Warnderink Vinke

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Skiën op de grens

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation