ACSI FreeLife

Menu

Rügen: Nationaal Park Jasmund

Steile kusten, witte rotsen, hoge boomtoppen: wie rond de Königstuhl (Koningsstoel) in het ongerepte oosten van Rügen wandelt, bevindt zich in Koninklijke sferen. ACSI FreeLife vertrok richting dit Duitse eiland in de Oostzee, en ontdekte de prachtige omgeving.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Blikvanger op Rügen

De Königstuhl is lang niet het enige majestueuze in de omgeving. Pal ernaast bijvoorbeeld pronkt, niet minder wit, de Victoria-balustrade. De naam van deze krijtrots voert terug naar het bezoek van koning Wilhelm I en zijn schoondochter, kroonprinses Victoria van Pruisen, op 10 juni 1865. Aan hen is het stalen platform te danken dat hier aan de steile kant van de klip overhangt en zo tachtig meter boven de zee lijkt te zweven. Hiermee trakteert het mensen zonder hoogtevrees op een vrij uitzicht op de kuststrook, een van de blikvangers van nationaal park Jasmund.

Natuurpracht

Rügen biedt bezoekers diverse wandeltochten. Middels vier verschillende thema’s valt op die manier de natuurpracht te bezichtigen. De redactie gaat op pad in de zogenoemde Stubbenkammer, waar ook de krijtrotsen toe behoren. Een groot deel is bedekt met bossen en de bodem veert voelbaar onder onze wandelschoenen. Onder het dichte bladerdak van majestueuze beuken leidt een netwerk van paadjes naar de diverse bezienswaardigheden van het schiereiland.

Wat we onderweg allemaal tegenkomen, lees je in de winteruitgave van ACSI FreeLife. Meer informatie over campings op Rügen kan je hier vinden.

Praat mee

Praat mee: Rügen: Nationaal Park Jasmund

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation