ACSI FreeLife

Menu

Op wellness stedentrip in Bad Marienberg

Bad Marienberg, in het Duitse Westerwald, is een gewilde bestemming voor een stedentrip met de camper. Niet in het minst door de faam die het stadje sinds jaar en dag heeft als sportief kuuroord.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Wellness Bad Marienberg

Zo relaxed kan een stedentrip zijn: vanaf de camperplaats bij Bad Marienberg loop je in een paar passen naar het overdekte kuuroord- en zwembadcomplex MarienBad. Hier is het heerlijk ontspannen in de binnen- en buitenbaden.

Uitgebreid aanbod aan wellness

Daarnaast is er een groot saunagedeelte en een uitgebreid aanbod aan wellness faciliteiten. Zo’n centrum is een aangename basis voor een rondje door de stad. Nou ja, stadje, want dit pareltje in het Westerwald telt nog geen 6.000 inwoners. Toch is er in Bad Marienberg van alles te zien en te beleven.

Marienbad Bad Marienberg wellness

Vulkanische resten

Kleinschaligheid heeft zo zijn voordelen. Het compacte centrum van Bad Marienberg ligt namelijk dicht bij de camperplaats. Een opvallend herkenningspunt is het basaltpark, als onderdeel van het openluchtmuseum. De wonderlijk gevormde basaltstenen zijn de resten van vulkanische activiteit in deze regio, maar dan moeten we wel zo’n 25 miljoen jaar terug in de geschiedenis.

Bad Marienberg = Basalt

In het park vind je ook informatie over de geschiedenis van de winning van het basalt, dat eeuwenlang de basis was van de plaatselijke economie. Dit is echt een paradijs voor amateurarcheologen. In de oude steengroeve zijn allerlei vormen van basalt te zien. Karakteristiek zijn de vijf- en zeshoekige steenkolommen in verschillende diktes en hoogtes. Langs de route in de groeve geven informatieborden de nodige uitleg. De toegang is gratis, en het park is het hele jaar open.

Het hele jaar feest

Aan de andere kant van het centrum ligt het kuurpark Bornwiese. Wie van actieve recreatie houdt komt hier volop aan zijn trekken. Kies maar: de jeu-de-boulesbaan, de minigolf (open vanaf Pasen), de hydrotherapie of het blotevoetenpad – allemaal staan ze voor de gezonde levenslust die dit park uitstraalt.

Iedere zondagmiddag fanfareconcerten

Wie zijn zinnen nog meer wil prikkelen kan genieten van de wekelijkse Westerwald-fanfareconcerten, die van mei tot september elke zondag om vier uur in het muziekpaviljoen worden gegeven. Soms zijn er ook koren of mandolineorkesten te horen. Amper 250 meter verderop ligt het hart van Bad Marienberg: het marktplein. Hier ontmoeten oud en jong elkaar rond het grote podium. Een ideale plek voor wijnfestivals, zomerfeesten, openbare voorstellingen, livemuziekshows en de jaarlijkse kerstmarkt. Het hele jaar door is het hier feest.

Wellness dossier

Nieuwsgierig wat voor wellness faciliteiten Bad Marienberg nog meer heeft te bieden? Lees dan het hele artikel in het wellness dossier in ACSI FreeLife 7-2020.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Op wellness stedentrip in Bad Marienberg

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht