ACSI FreeLife

Menu

Ook Duitse tol op lokale wegen

Wie vanaf 2016 via Duitsland naar zijn vakantiebestemming rijdt, ontkomt niet aan het betalen van tol. De Autobahn mijden is zinloos, want de Duitse tol gaat ook gelden voor provinciale en lokale wegen. Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde plannen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
8
8
ReactiesPraat mee
autobahn

Inmiddels is ook duidelijk dat de vignetten gaan gelden voor tien dagen (€ 10,-), twee maanden (€ 20,-) of een jaar. De prijs voor een jaarvignet is afhankelijk voor het type auto. Een vignet voor een nieuwe, kleine benzineauto (€ 24,-) is veel goedkoper dan een grote diesel (tot meer dan € 100,-).

Duitse tol: 625 miljoen euro

Minster Dobrindt rekent voor dat de tolheffing op jaarbasis 625 miljoen euro gaat opleveren. Dat bedrag wordt bij elkaar gebracht door buitenlandse automobilisten, want het plan om Duitsers te compenseren via de wegenbelasting is nog niet van tafel.

De Europese Commissie vindt deze constructie discriminerend, maar de Duitse minister zegt dat het plan aan alle juridische voorwaarden voldoet.

Aanvechten

Buurland Oostenrijk kondigde al aan zich niet neer te leggen bij de invoering van het Duitse tolvignet. Nederland overweegt zich bij Oostenrijk aan te sluiten, blijkt uit een opmerking van minister Melanie Schultz in een Duits opinieblad. De invoering staat nog altijd gepland voor januari 2016.

Praat mee

 1. Peter van Veldhoven

  Het is zo jammer dat men in den haag nooit eens met de vuist op tafel slaat, Nee nee altijd maar die wachtende houding aanhouden daar kom je ver mee !!!!!!! als Duitsland tol in invoert moet Nederland dat ook maar doen toch …. betalen de Duitsers ook mee aan onze wegen onderhoud.

  Reageer
  0
  0
 2. dl
  de bock lucien

  Ik denk dat hier meer achter zit men heeft het een beetje onderschat met vreemdelingen die naar Europa komen, en je kan het maar op de auto steken daar bollen er toch veel van, een ding is zeker de kleine man moet betalen maar politiekers mogen met gteld spelen

  Reageer
  0
  0
 3. AB
  A.van den Berg

  Zijn hun nu zo slim, of zijn wij zo dom, als er iets te verdienen valt staat Nederland niet vooraan, wij delen het liever uit.

  Reageer
  0
  0
 4. JW
  J.N. Weber

  Het is zo jammer dat men over een Europese Gemeenschap spreekt. Voor mij is het slechts een naamgeving zonder enige betekenis. Ieder land heeft nog zijn steeds eigen wetten, regelgevingen en bepalingen, Voorbeelden zijn er in overvloed en te veel om op te noemen. Veelal worden de eigen bevolkingsgroep, ondernemingen en (semi-)overheden van een land in de Gemeenschap afgeschermd/beschermd door privileges en wet- c..q. regelgeving. In de meer dan 60 jaar dat men over één (1) Europa praat, onderhandeld en besluiten neemt, slagen de landen en politici er tot op heden nog steeds niet in een Gemeenschap te creëreren. Ik ben de mening toegedaan dat door de protectie, die in de landen van de Gemeenschap bestaat en ontwikkeld wordt, de overeengekomen eenheid uit elkaar drijft. Laten we nuchter worden, de doelstellingen van het één (1) worden van een Gemeenschap eens evalueren, daar de conclusies uit trekken en definitief, zonder aarzelen of goedpraten, naar gaan handelen. Het enige dat ik merk is dat er geen grenzen meer zijn en dat mijn Euro in meerdere landen uitgegeven kan worden. Meer dan dat merk ik niet. Ik ben nog steeds geen Europeaan, ook al ben ik in 1949 geboren.

  Reageer
  0
  0
 5. R

  Hallo mevr. Merkel

  U bent toch zo voor een Europa!!!
  Verder commentaar overbodig.

  Reageer
  0
  0
 6. T

  Hoe is t mogelijk dat men momenteel slechts 25/35% wegenbelasting betaald in Duitsland tov Nederland ,tel daarbij ca 20 eurocent minder voor een liter benzine ( incl accijnzen)
  En dat de Duitsers gecompenseerd gaan worden door nog minder wegenbelasting te gaan betalen bij invoering van vignet,
  Tel daarbij dat bij de aanschaf van een voertuig geen BPM van toepassing is en ook slechts 19 % BTW.
  HOEZO 1 EUROPA ???
  En wij maar allemaal buitenlandse voertuigen toelaten op onze zuur betaalde wegen ( zie bovenstaande ter illustratie )
  Waar moet dit heen?

  Reageer
  0
  0
 7. HK
  H. Klein

  Tja, vroeger had je bij elk dorp een tolhuisje staan daar werd de lokale straat van aangelegd of onderhouden.
  Toe kwam er een tijd dat we een Europa moesten worden en alle tolhuisjes verdwenen.
  Nu zijn we een Europa en zie daar de geschiedenis gaat zich weer herhalen.

  Eigenlijk te gek voor woorden.
  Nederland ga ook lekker tol heffen voor alle buitenlandse voertuigen, dan hoeven wij niet meer zoveel te betalen.
  Of zou ik me vergissen.

  Lang leven een Europa.

  Reageer
  0
  0
 8. p
  p.w.bruins

  Ik vind het als de eu niet kunnen dat er tol wordt geheven en tevens zit er al een belasting toeslag in de brandztof.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Ook Duitse tol op lokale wegen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht