ACSI FreeLife

Menu

Ga ondergronds voor de kerstinkopen

Een bezoek aan een traditionele kerstmarkt brengt je helemaal in de stemming voor de feestelijke decembermaand. Niet ver over de grens, in Traben Trarbach aan de Moezel, kun je van 25 november tot 3 januari afdalen naar een wondere wereld onder de stad.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
ondergrondse kerstmarkt

De voormalige wijnkelders uit de 16de eeuw worden voor de zesde keer omgetoverd tot een sfeervolle markt met fonkelende lichtjes, dennengeuren en warme glühwein. Naast de unieke locatie is het aanbod ook een reden om ondergronds te gaan. Van feestelijke decoraties voor in huis en culinaire verrassingen uit de regio tot creatieve mode en handgemaakte sieraden. Met zulke geschenken kun je nog eens thuiskomen.

Proost!

Het gebied rondom Traben Tarbach staat bekend om de beste wijnen. De stad was rond 1900 zelfs de grootste wijnhandelsstad ter wereld, samen met Bordeaux. Het zou dus zonde zijn om niet gelijk van de gelegenheid gebruik te maken om de lokale favorieten te ontdekken. Dat kan ook boven de grond, waar je een frisse neus kunt halen en tegelijk kunt genieten van een uitgebreid programma met culinaire, culturele en muzikale hoogtepunten. Klein en groot kunnen zich uitleven op de schaatsbaan voor het stadhuis.

Kamperen bij de kerstmarkt

Aan kampeerders die na een lange dag liever niet meer naar huis rijden, is ook gedacht. Op slechts 700 meter van de kerstmarkt is een camperplaats met alle benodigde faciliteiten. Liever naar een camping? Deze campings dicht bij Traben Trarbach zijn door ACSI geïnspecteerd. Het gebied langs de Moezel is ook een prachtige regio voor een langere vakantie.

Openingstijden

Zin in een dag vol gezelligheid? Kijk dan voor foto’s en de openingstijden op de site van de organisatie.

Praat mee

Praat mee: Ga ondergronds voor de kerstinkopen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation