ACSI FreeLife

Menu

Noord-Hessen: Natuur en cultuur

In het hartje van Duitsland, in het sprookjesachtige landschap van het middelgebergte, ligt Noord-Hessen. Het gebied is rijk aan bossen, meren en rivieren. In en om de fraaie stadjes zijn goede camperplaatsen te vinden, in alle soorten en maten. ACSI FreeLife bezocht er een aantal.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Diversiteit

Wat opvalt is de grote diversiteit aan mogelijkheden in een afwisselende omgeving. Zowel de toerist die met de camper in of bij een klein stadje wil staan, als de camperaar die meer de natuur wil intrekken kan iets geschikts vinden. De camperplaatsen bij steden zoals Fritzlar, Bad Wildungen, Edertal-Hemfurth, Korbach, Willingen, Diemelsee-Heringhausen, Bad Arolsen-Wetterburg, Wolfhagen en Habichtswald-Ehlen, zijn wat rustiger en kleiner en hebben minder voorzieningen. De steden zijn vanuit deze ‘Campstellen’ goed te bekijken.

Camperplaatsen

Een van de beste en mooiste camperplaatsen in Noord-Hessen is te vinden in Bad Arolsen aan de Twistesee. Dit meer is een fantastische plek om vakantie te houden. De camperaar kan hier onbeperkt bivakkeren voor de prijs van € 8,50 per nacht. Ook auto’s met caravan mogen gebruikmaken van het terrein.

Vakantie vieren in dit afwisselende landschap van Noord-Hessen is een aanrader. Eén ding staat vast: er zijn maar weinig regio’s in Duitsland waar je zoveel mooie camperplaatsen vindt als in Noord Hessen.

Lees het hele artikel in ACSI FreeLife magazine
Met prachtige foto’s en een handig overzicht van de camperplaatsen!

Praat mee

Praat mee: Noord-Hessen: Natuur en cultuur

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation