ACSI FreeLife

Menu

Kuren en golfen in Beieren

Het einde van de winter is dé periode voor een opkikker. Kampeer bij de thermaalbaden van Beieren en laad de batterij weer op.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
44716 2s bild1 Foto djd Tourismusverband Ostbayern e V

Voordat je er erg in hebt, is het voorjaar begonnen!

Toonaangevende wellnessbestemmingen

Miljoenen gasten kunnen zich niet vergissen. Het Beierse Golf- en Thermenland in het zuiden van Duitsland behoort tot de toonaangevende wellnessbestemmingen in Europa. De vijf gerenommeerde thermaaldorpen Bad Füssing, Bad Griesbach, Bad Birnbach, Bad Gögging en Bad Abbach tellen jaarlijks meer dan zes miljoen overnachtingen, waaronder van een groot aantal kampeerders, en bieden een veelzijdig wellnessprogramma aan.

De grootste trekkers zijn natuurlijk de kuuroorden zelf, die een afwisselend aanbod van thermaalwater, behandelingen en wellness bieden. Met hun rijke cultuur en levendige tradities zijn ook de omliggende toeristische bestemmingen niet te versmaden. Met als eerste de prachtige steden Passau, Landshut of Dingolfing.

Nieuwste trends

Om bezoekers te blijven trekken, moet men de gasten steeds iets nieuws kunnen bieden. De kuuroorden zijn inventief en zoeken naast het hoofdaanbod rondom het water hun eigen kleine segment en proberen elkaar te overtreffen.

ACSI FreeLife heeft de nieuwste trends voor je opgespoord. Van modderbaden in Bad Gögging, zeelucht- en watervaltherapie in Bad Füssing, Indiaanse wellness in Bad Abbach tot sporttherapie in Bad Birnbach… In de Beierse kuuroorddriehoek is er voor elk wat wils in de winter. Je leest het allemaal in het januari nummer van ACSI FreeLife.

Golfers paradise in Beieren

Ben je niet zo’n wellnessliefhebber? Of combineer je het liever met actie? Sla dan een balletje. Nergens anders in Duitsland, gemeten naar het aantal inwoners, is de golfbaandichtheid hoger dan in het Beierse Golf- en Thermenland. Je kunt hier op meer dan 40 plaatsen terecht.

Bad Griesbach biedt vijf 18-holes-kampioenschapsbanen, waaronder de „Beckenbauer Golf-Course”, die Bernhard Langer opgezet heeft, drie 9-holes-banen en ook de 6-holes Chervó Junior Golf Course. Met 37 professionals, het Golfodrom en de Golfakademie is Bad Griesbach het grootste gecombineerde golfresort van Europa.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Kuren en golfen in Beieren

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht