ACSI FreeLife

Menu

Kerstmarkten in Duitsland

Waar ze echt van wanten weten als het om kerstmarkten gaat, is natuurlijk Duitsland. Bij onze oosterburen vind je er talloze.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

De best bezochte is al jaren die in Düsseldorf. De meeste kerstmarkten in Duitsland duren de hele maand december en zijn eigenlijk zonder uitzondering een aangename combinatie van gezelligheid, lekker eten, Glühwein en veel bijzondere kerstspullen. Hieronder een aantal suggesties.

De oudste kerstmarkt van Duitsland

Dit jaar vindt alweer de 579ste editie van de Dresden Striezelmarkt plaats, de oudste kerstmarkt van Duitsland! De markt telt meer dan 250 kraampjes. De Striezelmarkt is echter niet het enige wat Dresden te bieden heeft in kersttijd, er zijn nog een groot aantal kleinere en grotere kerstmarkten in de stad te vinden. Te bezoeken tot 24 december.

De grootste kerstmarkt van Duitsland

Wat nu precies de grootste kerstmarkt van Duitsland is, is moeilijk te zeggen. Oberhausen heeft in ieder geval één van de grootste. De stad ligt vlak over de grens bij Arnhem. Ideaal voor een dagtripje dus.

Een andere grote kerstmarkt in Duitsland, is die in Dortmund met rond de 300 kraampjes. Dortmund heeft ook de grootste kerstboom: 45 meter hoog en gevuld met 48.000 lichtjes. Beiden tot 24 december geopend.

Voor ieder publiek een kerstmarkt in Keulen

In Keulen heeft elke kerstmarkt een eigen thema. Zo zijn er voor het gay publiek roze kraampjes op de Christmas avenue aan de Schaafenstraße. Worden kinderen bediend op de Rudolfplatz met een kerstmarkt in het teken van de sprookjes van Grimm. En moeten modeliefhebbers in de Stadtgarten zijn, waar een heuse designerkerstmarkt plaatsvindt.

Ook erg fraai is de engelenkerstmarkt, tevens de oudste kerstmarkt van Keulen, gehouden op de Neumarkt. Geopend t/m 23 december.

Kleinere en knussere kerstmarkten in Duitsland

De kerstmarkt in het oude stadje Quedlinburg, gelegen ten noorden van het middelgebergte de Harz, is al twee keer verkozen tot de mooiste kerstmarkt in Saksen-Anhalt. Ook dit jaar vindt u er gezellige kraampjes tegen de achtergrond van eeuwenoude vakwerkhuizen.

De kerstmarkt in Quedlinburg is geopend tot 22 december. Een andere kleinschalige en knusse kerstmarkt is die onder de stenen spoorbrug in de Ravennaschlucht, ten oosten van Freiburg. Dit jaar nog te bezoeken op 21 en 22 december.

Kerstmarkten-app

Net als vorig jaar, heeft het Duits Verkeersbureau ook dit jaar een speciale kerstmarkten-app gelanceerd. Vol informatie over adressen en openingstijden van meer dan 50 kerstmarkten in Duitland. De app is gratis verkrijgbaar voor iPhone en Android.

Liever naar een Nederlandse kerstmarkt? We hebben er twee uitgelicht.

Praat mee

Praat mee: Kerstmarkten in Duitsland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation