ACSI FreeLife

Menu

Kerstmarkten in Duitsland (deel 2)

Kan de kerstvoorpret voor jou niet vroeg genoeg beginnen? Waar kan dat beter dan op een kerstmarkt. Maar het zijn er zoveel.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
Kerstmarkt Frankfurt

Deze bekende en minder bekende kerstmarkten zijn volgens ons de moeite van het bezoeken waard. In deel 1 bespraken wij er al vier.

5. Kerstbakkerij

In het hart van de historische binnenstad van Bad Salzuflen ervaren bezoekers in zestig paviljoens alles wat hun kersthartje begeert, van traditioneel vakmanschap tot aan kleurrijke kerstversiering en dure cadeaus. Het klapstuk en het middelpunt van deze kerstdroom is ook dit jaar weer de kerstpiramide op het centrale plein de Salzhof.

In dit imposante, twaalf meter hoge gevaarte zorgen handgesneden figuren uit het Ertsgebergte voor grote ogen bij de bezoekers, terwijl die zich opwarmen met chocolademelk, punch of geflambeerde bowl. En niet alleen voor de kinderen is een stop bij het Krippenhaus een aanrader. Daar verheugen levende dieren zich er bij het flakkeren van een echt haardvuur namelijk op om geaaid te worden. De kerstmarkt in Bad Salzuflen is open van 23 november tot en met 30 december. Kampeertip: camping Elisabethsee.

6. Aan de hand meegenomen

Wanneer een kerstmarkt drie miljoen mensen trekt, verliezen bezoekers gemakkelijk het overzicht. Daarom biedt de lokale VVV een begeleide rondleiding aan over de kerstmarkt van Frankfurt (zie foto), die dit jaar open is van 23 november tot 22 december. Daarbij worden verhalen over de stad en haar inwoners verteld. Informatie over de kerstmarkt en specialiteiten uit Frankfurt maken de tour, die elke zaterdag en zondag zowel om 11.30 als 13.30 uur plaatsvindt, compleet.

De tour is inclusief een ritje in de historische draaimolen, een glühwein en een Bethmännchen, een lokale specialiteit, gemaakt van deeg en gevuld met marsepein en amandel. Bij mooi weer kunnen de deelnemers ook het balkon van de Nicolaikerk beklimmen en genieten van een zeer bijzonder uitzicht over de stad, de enorme kerstboom met zijn ongeveer vijfduizend lampjes en vijfhonderd strikken, en de meer dan tweehonderd kraampjes, die aan de oever van de rivier de Main, op de Paulsplatz en op de hellingen van de Römerberg staan. Volwassenen betalen € 14, families € 30. Kampeertip: Camping Offenthal.

7. Kerstmis aan het Bodenmeer

Kleurrijke lichten weerspiegelen in het water, overal fonkelt en glinstert het. De kerstmarkt van Konstanz (24 november-22 december) is groter dan zijn tegenhanger in Neurenberg, en heeft vooral bekendheid verworven door zijn ligging, direct aan de oever van het Bodenmeer, en in de historische binnenstad. In de feestelijk versierde oude stad vinden kerstrondleidingen plaats, die je naar de mooiste kerstscènes en kribben van Konstanz voeren, of door de kapellen en kerken van de historische binnenstad.

Een interessante reis door de tijd bieden tours met een nachtwacht, een boerenknecht of een nobele ridder. Een van de hoogtepunten is het stevig afgemeerde kerstschip, waarop de markthandel achter de kademuur wordt voortgezet. Kampeertip: Camping und Ferienpark Orsingen.

8. Stille nacht, heilige nacht

Bezoekers van de kerstmarkt in het rustige dorp Hindelang in het Ostrachtal wacht een magische tover- en sprookjeswereld, met oude ambachten in alle facetten. Hier wordt geweven, gesneden, gebakken en geschaafd. Van 25 november tot en met 4 december openen elfen, engelen en het kindje Jezus de met 200.000 lampjes verlichte markt.

Op vrijdagen en zondagen trekt een kerst- en sprookjesoptocht met kamelen, feeën, elfen en sneeuwvlokken door de straten, en langs het stadhuis, waarvan de ramen ook dit jaar weer omgetoverd zijn tot een reusachtige adventskalender. Het ontroerende toneelstuk ‘Stille Nacht, Heilige Nacht’ wordt in het Kurhaus verschillende keren opgevoerd. Kampeertip: camping An der Iller.

9. Celebrities

In plaats van de voorspelbare kraampjes en glühwein kunnen bezoekers van het Beierse kuur- en vakantieoord Bad Gögging een sfeervolle markt met beroemdheden, veel muziek, bijzondere producten, grondvuurwerk, een sinterklaasfeest en een curlingbaan verwachten.

Het is een schilderachtige en gevarieerde kerstmarkt, die zich onderscheidt van andere markten in de omgeving. Op 3 en 4 december staat er in en rond het door een glinsterend gordijn van 50.000 lampjes verlichte Kurhaus heel wat te gebeuren. Kampeertip: Camping Freizeitinsel.

Speciale app

Ga jij in de donkere dagen voor kerst winterkamperen in Duitsland maar staat jouw kampeerregio hier niet tussen? Dan kun je nog altijd de CityZapper kerstmarkten app raadplegen. Deze app is sinds kort ook geschikt voor de tablet.

Bron: MPS

Praat mee

Praat mee: Kerstmarkten in Duitsland (deel 2)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation