ACSI FreeLife

Menu

Kerstmarkten in Duitsland (deel 1)

Kan de kerstvoorpret voor jou niet vroeg genoeg beginnen? Waar kan dat beter dan op een kerstmarkt. Maar het zijn er zoveel.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
kerstmarkt Duitsland

Deze bekende en minder bekende kerstmarkten zijn volgens ons de moeite van het bezoeken waard.

1. Maritiem

Van 21 november tot en met 23 december en van 27 tot en met 31 december gaat het er bij de Engelkemarkt in Emden maritiem aan toe. In aanvulling op het ‘kerstdorp’ voor het stadhuis liggen in de oude binnenhaven feestelijk verlichte museumschepen en traditionele zeilschepen, die je uitnodigen om aan boord te komen. In de provinciehoofdstad Hannover vinden verschillende kerstevenementen plaats, zoals een Fins kerstdorp en een middeleeuwse markt in de oude stad. De dierentuin is omgetoverd tot een winterdierentuin met een kerstmarkt in vakwerkhuisjes, een schaatsbaan en een heuvel om vanaf te sleeën. Kampeertip: Campingplatz Knock e.V.

2. Winterwandelland

Als het kerstmis wordt, schittert kasteel Ritzebüttel in Cuxhaven in een feestelijke gloed van licht. Dan opent in en om het historische bakstenen kasteel namelijk de kerstmarkt. Dit jaar start de kerstmagie bij het kasteel op 25 november, die doorloopt tot 25 december. Feestelijke marktkramen in de kasteeltuin en een uitgebreid entertainmentprogramma brengen gasten in winterse sferen. De kerstmarkt in het naastgelegen Duhnen (23 november-26 december) is eveneens een trekpleister. Hier ontmoeten bezoekers elkaar met glühwein en punch bij een van de kraampjes op de strandboulevard van Cuxhaven-Duhnen. Zelfs in het koude jaargetijde kun je de Waddenzee, het werelderfgoed wat bij Cuxhaven voor de deur ligt, te voet ontdekken. Begeleide winterwandelingen over het wad met verschillende thema’s voor het hele gezin worden hiervoor aangeboden. Kampeertip: Ferienhof Grüne Oase Cuxhaven.

3.’Volkswinter’

Al van ver is het een indrukwekkend gezicht, als de vier schoorstenen van de elektriciteitscentrale van Wolfsburg in de kaarsen van een oversized kerstkrans veranderen. Zij nodigen je uit voor een Alpenländische Winter in de Autostadt, het themapark van het Volkswagen-concern. De geur van koekjes en glühwein zorgt voor een heerlijke kerststemming. In de houten hutten van de wintermarkt vind je ongebruikelijke cadeau-ideeën en culinaire specialiteiten. Op de bevroren lagune draaien schaatsers hun rondjes, ’s avonds voeren bekende kunstschaatsers er hun spectaculaire shows op. De Alpenländische Winter in de Autostadt Wolfsburg duurt van 25 november tot 8 januari 2017. Kampeertip: Campingplatz Räbke

4. Over de ladder naar de hemel

In Goslar in het Duitse Harz-gebergte ontstaat midden in het historische centrum, voor een middeleeuws decor, van 23 november tot 30 december 2016 een sprookjesachtige kerstwereld. Onder hoge, romantisch verlichte naaldbomen en op een geurige bodem van mos wordt een bezoek hier een moment van bezinning in een winters decor. Over de ‘ladder naar de hemel’ beklimmen gasten de noordelijke toren van de kerk op de Grote Markt, en hebben vanaf daar een prachtig uitzicht. En ook het schitterende historische marktplein van Hildesheim hult zich met kerstmis in feestelijke pracht. Je kunt langs versierde kraampjes wandelen en genieten van de geur van verse peperkoek en dampende glühwein, die bezoekers onderdompelt in kerststemming en de koude feestmaand verzoet. Kampeertip: Camping Sennhütte.

Ben jij benieuwd waar je in Duitsland nog meer kunt laten onderdompelen in kerstsferen? Morgen lees je in deel 2 welke vijf kerstmarkten nog meer een bezoek waard zijn.

Bron: MPS

Confidental Infomation