ACSI FreeLife

Menu

Kamperen rond de Chiemsee

Rond de Chiemsee kamperen is uitermate populair. Niet alleen vanwege alle mogelijke vormen van waterrecreatie (onder andere vissen, surfen, kajakken en zwemmen), maar ook vanwege de interessante omgeving die grenst aan de Beierse Alpen. Die is op verschillende manieren te verkennen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
chiemsee

Een combinatierit met de stoomtrein en de stoomboot in kuuroord Prien am Chiemsee is een mooie start. Een korte rit met de ouderwetse Chiemseebahn vanuit het centrum van Prien brengt je naar de haven waar je op de stoomboot stapt voor een rondvaart.

Eilandjes in de Chiemsee

In de Chiemsee liggen een aantal eilandjes die zeker een bezoek waard zijn. De Herreninsel is het grootste eiland. Hier tref je de grootste attractie van de regio aan: Neues Schloss Herrenchiemsee, een paleis in de stijl van het kasteel van Versailles. Sprookjeskoning Lodewijk II van Beieren spaarde kosten noch moeite en dat is te zien aan het reusachtige paleis. De spiegelzaal (groter dan die in Versailles) en de tuinen behoren tot de hoogtepunten.

Fraueninsel is een charmant klein eilandje zonder verkeerslawaai, want auto’s zijn hier verboden. Het oude vrouwenklooster Frauenwörth (gesticht in de achtste eeuw) is nog steeds bewoond door Benedictinessen. Het staat bekend om zijn Chiemseer Klosterlikör.

Activiteiten rond de Chiemsee

Wie het liever hogerop zoekt, kan zich wagen aan een ouderwetse ballonvaart. Het bergachtige landschap ziet er van bovenaf indrukwekkend uit. Het gebied is ook in trek bij golfliefhebbers; diverse grote golfbanen liggen in de omgeving.

0000 chiemsee
Klik op het tentje voor informatie over de camping
Camping Hofbauer Panorama Camping Harras Chiemsee Camping Camping Sport-Ecke Camping Möwenplatz Camping Seehäusl Camping Kupferschmiede

Praat mee

Praat mee: Kamperen rond de Chiemsee

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht