ACSI FreeLife

Menu

Herfstkamperen in het Zwarte Woud

Kamperen in de herfst: rust, ruimte, gezelligheid, een goed glas wijn en een smakelijk diner. De Duitse regio het Zwarte Woud is de regio met de meeste Michelin-sterren.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

In deze hoek van Duitsland zijn 28 Michelin-sterren te vinden bij 22 restaurants. Baiersbronn vormt vervolgens weer het Mekka voor de fijnproevers: hier vind je drie sterrenkoks. En hoe test je die nu beter dan in de herfst als veel lekkernijen net zijn geoogst?

Zwarte Woud; de fruitmand van Duitsland

Omdat er kersen, pruimen, aardbeien en druiven groeien, wordt het Zwarte Woud ook wel eens de fruitmand van Duitsland genoemd. Er zijn veel wijnen te vinden. Tijdens culinaire wijnwandelingen door de wijngebieden kun je hier en daar proeven van de verschillende soorten.

Verschillende koks gebruiken uitsluitend regionale producten. In de beide natuurparken die het Zwarte Woud rijk is, hebben negentig restaurateurs zich bijvoorbeeld verenigd onder het motto ˈlandschapszorg met mes en vorkˈ. Ook in het Oberrheintal vormen veertig koks een vereniging om de producten van de Kaiserstuhl-regio te promoten.

Wijn uit de regio Freiburg

Wijnliefhebbers kunnen in de regio Freiburg de wijngaarden bezoeken, maar er zijn ook culinaire stadswandelingen waarbij je de lokale specialiteiten en wijnen kunt proeven. Eind september zijn de wijntrossen geoogst. Bij de ‚Alten Wache‘ op het Münsterplatz in Freiburg kan men de nieuwe wijn genieten samen met een stuk uientaart of Flammkuchen. In de kelder van dit ‚Haus der Badischen Weine‘ bevindt zich bovendien een groot assortiment wijnen.

Vind meer op ZwarteWoud.info. Kijk voor campings in de regio op ACSI Eurocampings.

Praat mee

Praat mee: Herfstkamperen in het Zwarte Woud

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation