ACSI FreeLife

Menu

Ga mee naar Bremen, want…

Het sprookje van de Bremer stadmuzikanten. Daar is Bremen nog altijd bekend om. Zo vind je op de hoek van het oude raadhuis een bronzen beeld met de vier muzikanten op elkaar. In het sprookje komen ze echter nooit in Bremen aan. Jammer, want een bezoek aan deze fraaie Hanzestad is zeker de moeite waard.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Bremen_Shutterstock
Bremen oude raadhuis

Om Bremen te ontdekken, kun je het beste bij het centrale treinstation beginnen. Je loopt dan van de Herdenpoort in de richting van de Sögestrasse, met aan je rechterhand de oude verdedigingswallen en de stadsgracht. Dit zijn restanten van de 17e eeuwse vestingwerken, en tegenwoordig is het een populair park aan de rand van de oude binnenstad.

Oude raadhuis

Van hieruit is het maar een paar minuten lopen naar de markt. Hier kom je echt ogen te kort: de Onze Lieve Vrouwenkerk, een vroeg-Gotische kerk uit 1230 met een schip dat uit drie delen bestaat, het fraaie oude raadhuis met zijn tien meter hoge beeld van ridder Roland ervoor, de Sint Petri Dom, de Senaat en tegenover het raadhuis het beursgebouw dat de Bremer koopmansgeest uitstraalt.

Het raadhuis is niet alleen de residentie van de burgemeester. Het geldt als een van de mooiste stadhuizen van Duitsland. De hoge hal, de gildekamer, de gobelinzaal, de senaatszaal en de wandelpromenade – het is allemaal een bezoek meer dan waard. De drie gevels aan de voorzijde van het stadhuis verbeelden de drie belangrijkste handelsproducten van weleer: koffie, tabak en wol.

Oudste wijnkelder van Duitsland

De Bremer Ratskeller is tegenwoordig een traditioneel restaurant. Al sinds 1405 rijpen hier de beste wijnen van het land en verkoopt men ze ook. Met zijn meer dan zeshonderd jaar oude traditie is deze Bremer Ratskeller de oudste wijnkelder van Duitsland, met de grootste collectie Duitse wijnen.

Campings in de buurt

Hansecamping ligt aan de rand van de stad, vlakbij Universiteit Bremen. De camping ligt aan een meer/recreatieplas.
Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 7,6

Märchencamping ligt in Stuhr, een landelijke omgeving ter zuiden van Bremen. Voor wie na een drukke dag wil ontspannen is er een sauna aanwezig.
Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 7,8

‘Het goede leven’ in Bremen

Ben jij benieuwd welke bijzondere plekken nog meer voorbij komen? In ACSI FreeLife 8-2016 lees je het hele verhaal over Bremen en kom je er achter waarom de ezel uit het sprookje van Bremer stadmuzikanten zei: ‘Komen jullie mee naar Bremen, want daar wacht het goede leven’.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Ga mee naar Bremen, want...

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht