ACSI FreeLife

Menu

Fietsroutes weer begaanbaar

Diverse fietsroutes zijn inmiddels weer helemaal begaanbaar na de wateroverlast van afgelopen juni.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Grote gebieden in Centraal-Europa hadden afgelopen juni last van hoog water. ACSI FreeLife berichtte eerder dat overstromingen door de rivier de Elbe en de zijtakken van die rivier enkele Duitse deelstaten overlast bezorgden. Het gebied is dus weer begaanbaar.

Elbe fietsroute populairste langeafstandsfietsroute

De Elbe fietsroute is al enkele jaren op rij de populairste langeafstandsfietsroute van Duitsland, zo blijkt uit een enquête van de Duitse fietsbond. De 840 kilometer lange, merendeels vlakke route start in Schöna / Bad Schandau en eindigt in Cuxhaven / Brünsbuttel. Het grootste deel van het traject bestaat uit een apart fietspad dat vaak op of naast de Elbe-dijk loopt. Het traject is voor het merendeel autovrij en het wegdek merendeels geasfalteerd. Stroomafwaarts moet je rekening houden met tegenwind.

Door het Elbe-dal, Dresden en Maagdenburg

Na het passeren van de Duits-Tsjechische grens loopt de rivier door de zandsteenrotsen van het nationale park Sächsische Schweiz. De route loopt direct door het Elbe-dal met uitzicht op romantische rotsformaties. In Dresden kan je het hof- en staatsopera Semperoper en de Frauenkirche bezoeken. Op weg naar het noorden fiets je door interessante steden als Torgau, Wittenberg en Dessau. Technische geïnteresseerden moeten absoluut een tussenstop inlassen bij de waterkruising bij Maagdenburg.

Hamburg zou op zichzelf al een langer verblijf waard zijn. Onderweg fiets je door het Unesco-biosfeerreservaat Flusslandschaft Elbe met het grootste aaneengesloten ooibosgebied van Midden-Europa. Bij Cuxhaven mondt de Elbe uit in de Noordzee en is de Elbe fietsroute ten einde. Meer informatie over deze fietsroute vind je hier.

Langs de Moldau en de Donau

Niet alleen de populairste Duitse fietsroute is weer klaar voor bezoekers. Ook de fietspaden langs de Moldau (Tsjechïe) en de Donau (Hongarije en Slowakije) zijn weer begaanbaar.

Praat mee

Praat mee: Fietsroutes weer begaanbaar

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation