ACSI FreeLife

Menu

Europa-park bouwt Grimm-dorp

Duitsland viert in 2013 het jubileum van de sprookjes van de Gebroeders Grimm. Tweehonderd jaar na het verschijnen van de eerste Grimm-uitgave, presenteert Europa-park zes nieuwe sprookjes van de Gebroeders Grimm.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
europapark

Het grootste attractiepark van Duitsland bouwt ter ere van de jubilerende sprookjesschrijvers een heus Grimm-dorp.

Sprookjesbos wordt een echt Grimm-dorp

Europapark, gelegen in het Zwarte Woud, is bekend vanwege de meer dan 100 attracties en shows. In het park vind je ook een sprookjesbos. Jaren geleden hebben een aantal Grimm-sprookjes hier al een thuis gevonden. In 2013 komen er zes nieuwe sprookjes van de Gebroeders Grimm tot leven. Zo zullen onder andere de Gouden Gans, Assepoester, Raponsje en Dokter Weet-al in het Grimm-dorp komen wonen. Er is ook een Grimm-bibliotheek die je kunt bezoeken en waar je stiekem mee kunt kijken over de schouders van de twee sprookjesschrijvende broers.

Overnachten bij het Europa-park

Wil je overnachten in de buurt van het Europa-park? Dat kan op het naastgelegen Camp Resort van Europa park. Je kunt hier avontuurlijk overnachten in tipitent, blokhut of huifkar. Europa-park is ook populair als pretpark-pitstop voor vakantiegangers die op weg zijn naar hun vakantieadres in Zwitserland, Italië of het Zuidoosten van Frankrijk. Het park opent dit jaar op 23 maart de poorten en sluit op 3 november. Op 23 november gaat de winteropenstelling van start. Deze is tot 6 januari 2014 te zien. Meer informatie: EuropaPark.de

Sprookjescampings

Er zijn meer campings die zich hebben laten inspireren door sprookjes. Zo heeft Sprookjescamping de Vechtstreek haar eigen sprookjesverhaal en eigen sprookjesfiguren. Ook is er een speciaal sprookjestheater. Deze kindvriendelijke camping heeft als doel kinderdromen laten uitkomen. Laat je onderdompelen in de unieke sprookjeswereld en beleef een onvergetelijke vakantie met je (klein)kinderen.

Praat mee

Praat mee: Europa-park bouwt Grimm-dorp

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht