ACSI FreeLife

Menu

Een week in het Beierse bierwalhalla

Een vakantieweek die volledig is afgestemd op bier. Voor iedereen die jong is geweest klinkt dat niet als iets nieuws.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Bier

Toch is de bierweek van Camping Arterhof in het Duitse Bad Birnbach (Beieren) wel even wat anders. Dit speciale arrangement wordt aangeboden ter ere van 500 jaar Rheinheitsgebot. In het zeven dagen durende bierwalhalla  is het niet alleen maar proeven geblazen. Wat bijvoorbeeld  te denken van een massage met hopolie, of een bezoek aan de hopwinkel. Natuurlijk kun je ook nog gewoon bier drinken in de nostalgische herberg Roßstall.

Uitkateren

De bierweek biedt je daarnaast een  medicijn tegen die vervelende kater.  Je kunt iedere dag stoom afblazen in de thermenbaden en sauna’s van Arterhof. Voor degenen die de kater liever actief te lijf gaan, geen paniek. Er is een fitnessruimte aanwezig. Je hoeft je dagelijkse work-out dus niet op te geven. Als je geluk hebt, kun je ook nog aansluiten bij de maandelijkse bierwandeling van twee uur rond het landgoed Arterhof. Om de dorst te lessen na deze wandeling is er na afloop nog een bierproeverij.

Bier in Bayern

Wil je ook nog wat cultuur snuiven, dan moet je  bij de expositie ‘Bier in Bayern’ in klooster Aldersbach in Aldersbach zijn. Daar vind je alles over Beierse bier- en herbergcultuur. De expositie is op woensdag en donderdag geopend van 10.00 tot 19.00 uur, op vrijdag, zaterdag en feestdagen van 11.00 tot 23.00 uur en op zondag van 11.00 tot 20.00 uur. Van vrijdag tot zondag is er iedere dag livemuziek.

Rheinheitsgebot

Je moet er wel op tijd bij zijn want de bierweek wordt alleen in 2016 aangeboden. De bierweek van Arterhof is er ter ere van het jubileum van het Rheinheitsgebot. Tijdens de Beierse landdag in 1516 kwamen hertogen Wilhelm IV en Ludwig X met een kwaliteitsnorm dat bier voortaan slechts uit drie ingrediënten mag bestaan:  water, hop en mout. Het vierde ingrediënt gist kwam er pas later bij.

Voor een kampeerplek tijdens de speciale bierweek ben je voor twee personen € 370 kwijt. Ga je in je eentje dan betaal je € 230.

Heb je nou nog geen genoeg van jouw favoriete drankje? In ACSI FreeLife 4-2016 vind je in de special over kamperen en eten nog veel meer tips om zoveel mogelijk te proeven van de rijke Duitse biergeschiedenis.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Een week in het Beierse bierwalhalla

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht