ACSI FreeLife

Menu

Duitse tol uitgesteld tot 2017

Duitsland wacht toch met het invoeren van de tolheffing voor personenauto’s. De Duitse minister van Verkeer Alex Dobrindt heeft aan het Duitse blad Bild laten weten dat hij wacht tot 2017 met de invoering van de tolheffing.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Autobahn Kamener Kreuz Rush Hour 11783262743

De aanleiding van het uitstel is de verwachting dat de Europese Commissie een juridische procedure begint omdat de plannen discriminerend zouden zijn.

Europees recht

Dobrindt wil zowel Duitsers als buitenlanders tol laten betalen, maar Duitsers krijgen dat geld terug in de vorm van lagere wegenbelasting. Voor buitenlanders geldt dit voordeel niet.Volgens de Europese Commissie is dat in strijd met het Europees recht. Daarom overweegt de commissie om naar het Europese Gerechtshof te stappen. Donderdag 18 juni maakt de commissie bekend of er juridische stappen worden ondernomen.

Dobrindt is niet van plan om van de tolheffing af te zien. Volgens de verkeersminister maakt het plan geen inbreuk op de EU-regelgeving. Hij is van mening dat niemand door de tolplannen gediscrimineerd wordt.

Vignet kopen

Als de plannen doorgaan dan kun je via internet een vignet kopen. Die hoef je niet op de voorruit te plakken. Aan je kenteken kan de politie zien of je betaald hebt. Voordat het zover is, kunnen we voorlopig gewoon zonder tol door Duitsland rijden naar ons vakantieadres.

Dat de Duitse tol, zoals we in mei schreven, een feit is, is nu dus opnieuw onzeker. We zijn weer terug bij af, in de zomer van 2014 schreven we al dat het plan discriminerend was. Toch keurden zowel de Eerste Kamer en Tweede Kamer van Duitsland de plannen goed. Daarna was het lot in handen van de Europese Commissie en dat is het nu nog steeds. Later vandaag zal blijken wat de commissie van plan is. Wordt vervolgd.

Tol-dossier

Praat mee

 1. CE
  Cor van Es

  Het is terecht dat je tolgeld moet betalen want als je in Duitsland rijd dan zien je pas wat afstanden zijn en deze wegen moeten goed onderhouden worden , zijn ze slecht
  dan zitten de mensen te zeuren bij dit alles hoort een prijskaartje bij dus gewoon betalen.
  Nog enkele jaren dan gebeurt het ook in Nederland we kunnen er op wachten.
  De prijs van € 10,00. voor 10 dagen een beetje te hoog € 8,00 zou beter zijn net als in Oostenrijk.

  Reageer
  0
  1

Praat mee: Duitse tol uitgesteld tot 2017

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht