ACSI FreeLife

Menu

Duitse tol; huidig plan discriminerend

De kans dat de invoering van het Duitse tolsysteem vertraging op gaat lopen is aannemelijk. De huidige plannen zijn namelijk in strijd met het Europese verbod op discriminatie. Duitsland moet terug naar de tekentafel.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Eurocommissaris Siim Kallas heeft via de Frankfurter Allgemeine laten weten dat de Duitsers dezelfde prijs moeten betalen en dezelfde betaalwijze moeten hanteren als buitenlanders. Het idee om de inwoners te compenseren via de wegenbelasting is discriminerend.

Duitse tol houdt de gemoederen bezig

De Duitse tol houdt de gemoederen al een half jaar bezig. In november 2013 liet de Europese Commissie weten geen juridische bezwaren te hebben, waarna de regeringspartijen tot een akkoord zijn gekomen. De weerstand vanuit omringende landen was groot, maar zonder gevolg.

Kallas gaf toen juist aan dat de plannen van de Duitsers niet discriminerend zouden zijn. Daar is de Eurocommissaris dus van teruggekomen. Toch wenst hij Duitsland ‘veel succes bij het invoeren van het tolsysteem.’

Januari 2016

De invoering van de Duitse tol stond voor januari 2016 op de kalender, maar de kans is groot dat de huidige situatie zorgt voor vertraging. Afstel is echter onwaarschijnlijk. Het tolvignet gaat ongeveer € 100,- per jaar kosten en € 10,- voor tien dagen. Wordt vervolgd.

Praat mee

Praat mee: Duitse tol; huidig plan discriminerend

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation