ACSI FreeLife

Menu

Dromen van een camping

Zo’n anderhalf jaar geleden werd voor René Scherff en twee bevriende investeerders een droom werkelijkheid. Ze kochten een camping – het Tenda Camping-Park in Bad Feilnbach in Opper-Beieren – en begonnen daar het Kaiser Camping Outdoor Resort.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
2
2
ReactiesPraat mee

Al op 24-jarige leeftijd bezat Scherff een eigen hotel. Niet lang daarna verkaste hij naar een groter hotel met 250 bedden en 40 personeelsleden. Werk te over, 360 dagen per jaar. Voor vakantie resteerde toen niet meer dan een weekje aan het Gardameer. René: “Zo’n levenswijze kan dodelijk zijn voor een goed gezinsleven.”

Dromen van een camping

Toch raakte hij het idee van een eigen camping niet kwijt. Hij probeerde dit te realiseren in Oberaudorf. Hij had al een terrein gevonden dat ruimte kon bieden aan 250 staanplaatsen en de financiering was rond. Alleen kwam een deel van de plaatselijke bevolking in verzet – ze waren bang voor te veel verkeer en onrust in het dorp. “De argumenten waren beneden elk peil.”

Het kwam tot een referendum. Scherff verloor het van 1200 tegenstemmers. Een paar jaar later lukte het wel. Vanwege ziekte stond het Tenda-Park in Bad Feilnbach te koop. Kaiser-Campingplatz GmbH & Co., met drie vrienden als enige aandeelhouders – een hotelier, een gastronoom en een investeerder – kocht de camping voor een bedrag van zeven cijfers. René Scherff werd de bedrijfsleider.

Persoonlijk en duidelijk

René Scherff houdt van duidelijkheid. Dat manifesteert zich ook in de campingtarieven. Het toverwoord is hier de (gedifferentieerde) pakketprijs, wat in de campingbranche niet erg gebruikelijk is. Een overnachting in het hoogseizoen kost € 28. Deze prijs is voor de standplaats, twee personen, voertuig, douche en warm water, stroom- en waterverbruik, afvalverwerking, recreatieve voorzieningen en wifi.

Op Kaiser Camping wil René Scherff direct contact met zijn gasten. De receptie is bijvoorbeeld het hele jaar open. “Mijn veertien medewerkers en ik zijn altijd bereikbaar.” René Scherff heeft nog geen moment spijt gehad van zijn beslissing om in de camping te stappen. Zijn conclusie: “Kampeerders gunnen zichzelf meer levensvreugde en het is fijn je daarvoor in te zetten.”

Enthousiast geworden over deze camping? Lees op ACSI Eurocampings alle informatie en het oordeel van onze ACSI inspecteur. Het hele verhaal van Scherff en zijn Kaiser Camping Outdoor Resort lees je in ACSI FreeLife 4-2015.

Praat mee

 1. W

  Wij waren begin juli op deze camping voor een overnachting op doorreis. Receptie was goed geregeld. We moesten ergens achteraf tussen de bestaande vaste standplaatsen plaatsnemen in een rotonde. Geen afgebakende plaatsen te zien. We wisten niet of we wel goed stonden, teveel plaats innamen. Het kwam allemaal wat rommelig over. Eetvoorziening was buiten. Zelfbestelling aan de bar. Temperatuur koelde snel af, dus bleven we niet lang. Sanitair was wel prima en goed verzorgd. Al met al voor ons geen camping waar we nog eens terug komen.

  Reageer
  0
  0
 2. k

  wij zijn voor een nacht op deze camping geweest. toen was het achte op het terrein nog erg rommelig . maar er is met deze camping veel te bereiken . wij zijn goed ontvangen , en het sanitair was erg goed . veel suc6

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Dromen van een camping

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation