ACSI FreeLife

Menu

De mooiste fiets- en wandelroutes in Duitsland

De eerste narcisjes komen voorzichtig boven en de krokusjes staan weer volop in bloei. Tijd voor het voorjaar!

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Combineer deze lente jouw kampeervakantie met deze fiets- of wandeltochten in Duitsland.

Fiets- en wandelroutes in Duitsland

1

Brandenburg

Het boomtoppenpad in Beelitz, Brandenburg is een spektakel. Vorig jaar september opende het bijzondere wandelpad. Het pad is 320 meter lang en 24 meter hoog. Vanuit een 40 meter hoge toren kijk je uit op een van de grootste voormalige ziekenhuizen in de omgeving. Vorige eeuw deed het dienst als sanatorium voor longlijders en na de Tweede Wereldoorlog als militair hospitaalcomplex van het Rode Leger. Nu vormen de overwoekerde ruïnes een schouwspel waar natuur, geschiedenis en architectuur samensmelten. Voor meer informatie en tickets kijk je op de website van de organisatie.

Kamperen kan bij Camping am Seddiner See (Kampeerdersbeoordeling: 8,1)

2

Saksen-Anhalt

Ben je een liefhebber van architectuur? Maak dan een 750 kilometer lange ontdekkingsreis per fiets door Saksen-Anhalt en volg de sporen van 90 jaar Bauhaus. Je start in Berlijn en komt langs alle plekken die belangrijk zijn geweest voor de moderne kunst en architectuur. De tentoonstelling ‘Große Pläne!’ brengt je onder andere in Dessau, Halle en Magdeburg. Het Bauhaus gebouw, de Meisterhäuser als ook het Tuinenrijk van Dessau-Wörlitz staan op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en maken deel uit van de UNESCO-route ‘Denkers en doeners met een vooruitziende blik’.  De fietstocht eindigt in Frankfurt en duurt 5 dagen.

Kamperen in Berlijn kan bij Camping Gatow  (Kampeerdersbeoordeling: 7,6)

3

Oranjeroute

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis? Fiets dan langs de Oranjeroute. Grote delen van de Oranjeroute kun je ook op de fiets afleggen. De gehele route is 2.900 kilometer lang, dus kies de etappe die het best bij je past. Lekker sportief in de bergen in de Harz, of iets rustiger aan in het vlakke en bosrijke merengebied aan de Schweriner See bijvoorbeeld. Hier vormt het sprookjesslot Schwerin de grote trekpleister. Lange tijd was dit de residentie van de hertogen van Mecklenburg, waaronder prins Hendrik, de grootvader van Koning Willem-Alexander. De pronkkamers kun je nog steeds bewonderen, maar de wisselende tentoonstellingen zijn minstens even boeiend. Ook leuk: een wandeling door de bijbehorende kasteeltuinen.

Kamperen in Schwerin kan bij Seecamping Flessenow (Kampeerdersbeoordeling: 7,9)

4

Nedersaksen

Voor een mooie fietsroute hoef je niet ver te reizen. Stap in Zwolle op de pedalen en rijd 223 kilometer langs de oevers van de Vecht naar de bron in het Duitse Darfeld. Langs de kunstwegen-Vechtetalroute in Nedersaksen, die door de ADFC werd uitgeroepen tot kwaliteitsfietsroute, zijn tachtig kunstwerken van hedendaagse kunstenaars te zien. Het project raumsichten verlengt de Nederlands-Duitse sculpturen route met negen kunstwerken naar het zuiden, tot aan de grens met Noordrijn-Westfalen.

Kamperen in de buurt van Darfeld kan bij Ferienhof Wenker (Kampeerdersbeoordeling: 8,6)

Stijg jij graag op je stalen ros? Bestel dan zeker ons magazine, ACSI FreeLife 3-2016. In dit nummer hebben we een special gewijd aan de tweewieler. Fiets met ons mee door Toscane en bestijg de trappers in een voorproefje van de Ronde van Vlaanderen.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: De mooiste fiets- en wandelroutes in Duitsland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation