ACSI FreeLife

Menu

6x het Beierse Woud ontdekken

Vorige week schreven we al enthousiast over het Beierse Woud – waar natuur nog natuur mag zijn. Aanvullend krijg je hier 6 reisdoelen: van een met kroegen bezaaide universiteitsstad tot een klein kuuroord.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

In het Beierse Woud komen natuurliefhebbers evengoed aan hun trekken als shoppers en stadsliefhebbers.

6x het Beierse Woud

1

Regensburg

De werelderfgoedstad Regensburg met een middeleeuws centrum met patriciërshuizen is zeker een bezoek waard. Het mooiste uitzicht op het oude centrum, dat zich uitstrekt van de Donau tot aan Slot Sankt Emmeram, heb je vanaf de Stenen Brug. De universiteitsstad is vermaard door zijn hoge kroegendichtheid.
Ontdek hier 15 campings in en om Regensburg.

2

Furth im Wald

Dit stadje telt 9000 inwoners en staat geheel in het teken van draken. Al 500 jaar wordt hier het Drachenstich gehouden, Duitslands oudste festival. Huizen uit de 19e en 20e eeuw bepalen het aanzicht van het stadsplein in het schilderachtige centrum.
Ontdek hier 4 campings in en om Furth im Wald.

3

Bodenmais

Van mijnbouwdorp tot kuuroord, zo zou je de geschiedenis van Bodenmais kunnen samenvatten. Bodenmais is in klimatologisch opzicht gunstig gelegen in een dal gelegen. Het is de bekendste vakantie- en wintersportplaats in het Beierse Woud. Bezienswaardig zijn de Maria Hemelvaartskerk en het oude raadhuis.
Ontdek hier 25 campings in en om Bodenmais.

4

Nationaal Park Centrum Lusen

Het bij Neuschönau gelegen parkcentrum is een van de topattracties van het nationale park. Langs een 7 kilometer lange rondweg kun je hier wolven, beren en lynxen spotten. Het boomtoppad biedt prachtige vergezichten en is met zijn 1,3 kilometer in zijn soort het langste ter wereld.
Ontdek hier 23 campings in en om Neuschönau, bij Nationaal Park Centrum Lusen.

5

Waldkirchen

The place to be in dit mooie kuuroord met 10.000 inwoners is de langgerekte markt. Aan de hoogste zijde vind je de granietstenen neogotische Sint-Petrus-en-Pauluskerk. Het museum Goldener Steig documenteert de geschiedenis van Waldkirchen en de streek.
Ontdek hier 17 campings in en om Waldkirchen.

6

Passau

De ‘driestromenstad’ Passau (50.000 inwoners) ligt aan de rivieren Donau, Inn en Ilz. Het barokke historische centrum heeft veel charme en is een doolhof van steegjes en schilderachtige pleintjes met veel bezienswaardigheden. De wat hoger gelegen vesting Oberhaus is een van de best onderhouden burchten in Europa.
Ontdek hier 21 campings in en om Passau.

Reishonger? Hang naar avontuur? Zin in iets nieuws? Wil je er op uit? Klaar voor een volgende kampeervakantie? Lees dan ACSI FreeLife 5-2015 met heel veel reis- en kampeerverhalen. Bijvoorbeeld over Gent, Slowakije en Corsica.

bestel magazine

Tekst en foto: MPS

Praat mee

Praat mee: 6x het Beierse Woud ontdekken

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation