ACSI FreeLife

Menu

6 tips voor Mecklenburg-Voor-Pommeren

De stadjes in de Noord-Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren vormen een aangenaam contrast met de luie vakantiedagen op het strand. Ze zijn uitermate geschikt voor daguitstapjes. We geven je zes bestemmingen waar je je moeiteloos kunt vermaken.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
Wismar Mecklenburg-Voor-Pommeren
Rostock mecklenburg-voor-pommeren

1. Schwerin

Schwerin is met ruim 100.000 inwoners na Rostock de grootste stad van Mecklenburg-Voor-Pommeren. In het compacte historische hart vind je onder meer een marktplein en het beroemde Kasteel van Schwerin. Rond Schwerin liggen twaalf meren van verschillende grootte met talrijke badmogelijkheden.

2. Wismar

Deze Hanzestad (foto) met zo’n 44.000 inwoners heeft zijn middeleeuwse plattegrond bijna volledig weten te behouden. Vooral de oude stadshart en de haven van Wismar zijn het bezichtigen waard. In de haven is het elke zaterdag vismarkt. Het marktplein, het grootste in zijn soort in Noord-Duitsland, pakt uit met een fontein uit 1602.

3. Bad Doberan

Bad Doberan is vooral bekend door Heiligendamm, de oudste zeebadplaats van Europa. Een van de toeristische hoogtepunten is Molli, een smalspoorlijn die Heiligendamm verbindt met Kühlungsbron en Bad Doberan. De dom van Bad Doberan is een meesterwerk van de Noord-Duitse baksteengotiek.

4. Rostock

Deze bijna 800 jaar oude en rond de 200.000 inwoners grote stad strekt zich uit aan weerszijden van de Warnow. In de binnenstad van Rostock (tweede foto) wemelt het van de baksteengotische stijl. In het tweede weekend van augustus vindt de Hanse Sail plaats, een evenement met talloze traditionele zeilschepen dat jaarlijks circa een miljoen bezoekers op de been brengt.

5. Stralsund

Stralsund (60.000 inwoners) ligt aan de zeearm Strelasund en wordt daarom ook wel de “poort naar het eiland Rügen” genoemd. In de haven met zijn bakstenen pakhuizen kun je het voormalige zeilschoolschip Gorch Fock bezichtigen. In de herfst vormt deze regio een rustplaats voor tienduizenden kraanvogels tijdens hun trek naar het zuiden.

6. Rügen

Rügen is het grootste eiland van Duitsland en heeft heel wat te bieden. Een absolute must is de vermaarde krijtrots Königsstuhl, die op de Unesco-lijst staat. Prachtige gebouwen geven badplaatsen als Sellin en Sassnitz de flair van de mondaine negentiende eeuw. Rust vind je op de kleinere eilandjes zoals Vilm en Ummanz.

Bron: MPS

Praat mee

Praat mee: 6 tips voor Mecklenburg-Voor-Pommeren

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht