ACSI FreeLife

Menu

6 keer Mecklenburg-Voor-Pommeren

Water, bossen en kastelen. Op of langs de meren van Mecklenburg-Voor-Pommeren in het noordoosten van Duitsland kun je zo je besef van tijd verliezen. We ondernamen een reis naar het Mecklenburgse merenplateau, de Müritz, het bekendste en grootste meer van het Mecklenburgs merendistrict.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
Mecklenburg voor-pommeren

Baksteengotiek. Middeleeuwen. Renaissance. In het merenplateau stikt het niet alleen van de meren. Je vindt er ook een rijke geschiedenis. En na een cultureel uitstapje is het water nooit ver weg. We geven zes bestemmingstips voor Mecklenburg-Voor-Pommeren in Noord-Duitsland.

1. Moltzow

In dit dorp in het Mecklenburgse merenplateau staat Ulrichshusen, een van de bekendste renaissancebouwwerken van deze deelstaat. De zetel van de familie Von Maltzahn kan gebruikt worden voor feesten en bruiloften. In de schuur worden concerten gehouden in het kader van het Mecklenburg-Voor-Pommeren Festival.

2. Neubrandenburg

Vooral de oude vestingmuur met de vier stadstorens is bezienswaardig. Neubrandenburg ligt aan de noordoever van het Tollense meer, een van de weinige meren met helder water in dit gebied. Met circa 63.500 inwoners is Neubrandenburg de derde stad van Mecklenburg-Voor-Pommeren.

3. Burg Stargard

Burg Stargard is een stadje ten zuidoosten van Neubrandenburg. Het gelijknamige middeleeuwse Backstein-Burg stamt uit de 13e eeuw en geldt als de meest noordelijke op een heuvel gebouwde burcht van Duitsland, die onder meer het stadsmuseum herbergt. Elk jaar is er een groot feest.

4. Waren

Dit aan de Müritz gelegen stadje is het toeristisch centrum van het Mecklenburgse merenplateau. Waren heeft een goed bewaard historisch centrum en een stadshaven. Het nationaal park Müritz is niet dichtbij. Je kunt daar lange wandelingen of fietstochten maken en uitstapjes per kano ondernemen.

5. Neustrelitz

Deze barokke residentiestad van de hertogen Von Mecklenburg-Strelitz is in het jaar 1733 gesticht. De stadshaven van Neustrelitz met cafés en restaurants ligt pal aan het Zierker meer. Bezienswaardig zijn verder het kasteelpark, de neogotische slotkerk, de orangerie, de Luise-tempel (ter nagedachtenis van de Pruisische koningin Luise von Mecklenburg-Strelitz) en het Neustrelitzer Residenzviertel.

6. Mirow

Dit stadje is bekend door zijn kasteeleiland. Ook de Johanniterkerk en het poorthuis zijn bezienswaardig. De stad is via het meer van Mirow verbonden met de Müritz en tal van kleinere meren, eersteklas mogelijkheden voor watersporters.

Bron: MPS, Tekst: Christiane Würtenberger

Praat mee

Praat mee: 6 keer Mecklenburg-Voor-Pommeren

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht