ACSI FreeLife

Menu

4 tips voor winters Rügen

Naar een Europees eiland in de winter? Ja! Het Duitse Rügen is sprookjesachtig en wordt een steeds populairdere reisbestemming tijdens de koude wintermaanden.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Ruegen

ACSI FreeLife geeft 4 tips om optimaal van deze winterse bestemming te kunnen genieten.

Winter in Rügen

1

Veilig de weg op

Het lijkt een open deur, maar winterbanden moet je zeker niet vergeten tijdens een wintervakantie op Rügen. Sneeuw in combinatie met harde wind zorgt voor een gladde weg, zeker wanneer je met een aanhanger rijdt. Het prachtige winterlandschap is de rit overigens wel meer dan waard.

2

Rasenden Roland

Een andere manier om dit sprookjesachtige langschap te bewonderen, is door de ogen van Rasenden Roland. Deze legendarische stoomtrein rijdt al sinds het jaar 1895 over 750 millimeter brede smalspoornet van het eiland. Van het ooit 104,8 kilometer lange spoor is nog iets meer dan 24 kilometer overgebleven. Meest bijzondere traject is de reis van Putbus naar Göhren.

3

Cultuur snuiven

Om de historische route voort te zetten, bezoek je Kulturstatt in het plaatsje Prora. Hier staan meerdere musea, met een totaaloppervlakte van vijfduizend vierkante meter, gevestigd in een deel van een oud badhotel uit de tijd van het nazisme.

4

Bezienswaardigheden

Er zijn meer dan genoeg bezienswaardigheden in Rügen. Denk daarbij aan de vuurtoren op Kaap Arkona, het nationale park Jasmund en de herbouwde pier van Selinn. Er is meer dan genoeg te doen en te beleven op het eiland!

Zie een uitgebreid verslag van alle belevenissen op Rügen in het magazine, ACSI FreeLife 7-2015.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: 4 tips voor winters Rügen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht