ACSI FreeLife

Menu

Vakantie Denemarken: Vikingen

Tijdens vakantie in Denemarken kan je er niet omheen. De Vikingcultuur. De Vikingen hebben onuitwisbare sporen nagelaten. In Denemarken worden in 2013 diverse festivals georganiseerd, die je kennis laten maken met de tradities uit de tijd van de Vikingen. Tijdens een vakantie in Denemarken ga je duizend jaar terug in de tijd en ontdek je de rijke historie van Denemarken.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
denemarken

Historisch Denemarken

In 2013 viert het land het Jaar van de Vikingen met een grote internationale tentoonstelling in het Nationaal Museum in Kopenhagen. De tentoonstelling wordt geopend op 22 juni 2013 en zal te zien zijn tot 17 november. In Londen (maart t/m juli 2014) en in Berlijn (september 2014 t/m januari 2015) zal de tentoonstelling ook te zien zijn. In december 1013 werd de Deense Vikingkoning Svend Gaffelbaard gekroond tot koning van Engeland. Om deze reden wordt er in 2013 extra aandacht besteedt aan de Vikingen.

Sporen van Vikingen

Er zijn ook nu nog veel sporen te vinden van de Vikingen. In diverse musea kun je opgegraven voorwerpen bekijken. Het is ook mogelijk om wandelingen te maken langs de oude runenstenen en grafheuvels. Of wat dacht je van een zeiltocht met een echt Vikingschip? Het is allemaal mogelijk tijdens een vakantie in Denemarken. Tijdens een vakantie in Denemarken mag een bezoek aan het beroemde attractiepark Legoland zeker niet ontbreken.

Kamperen in Denemarken

De campings in Denemarken staan bekend om de goede kwaliteit en behoren tot de beste campings van Europa. Denemarken is niet alleen daarom een heerlijk land om te kamperen. Denemarken heeft prachtige stranden, veel natuur en is lekker overzichtelijk. Je kan ook mooie stedentripjes maken vanaf de camping. Kopenhagen met zijn beroemde trekpleisters is echt een aanrader. Voor rust en ruimte zijn campings in Jutland uitermate geschikt.

Kijk voor een mooie camping in Denemarken eens op Eurocampings.eu. Voor meer informatie over Denemarken klik je hier.

Praat mee

Praat mee: Vakantie Denemarken: Vikingen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht